Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ikinci kez yapılan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) 2012 Performans Endeksi Sonuçları açıklandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklanan sonuçlara göre, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 45,57 puanla ülkemizdeki 52 TGB arasında 6’ıncı sırada yer aldı. Önceki yıla göre sıralamada bir basamak yükselen Selçuk Üniversitesi; İstanbul, Hacettepe, Ankara, Yıldız Teknik ve Boğaziçi Üniversiteleri gibi köklü ve önde gelen üniversiteleri geride bıraktı. 
Performans Endeksi için Devlet Destekleri ve Yönetici Şirket Harcamaları, Ar-Ge Yetkinliği, İhracat ve Firma Kompozisyonu, Fikri Mülkiyet Hakları, Kuluçka Hizmetleri, İşbirliği ve Etkileşim boyutlarında ve 54 parametrede ülkemizde bulunan 52 TGB’den 2011 yılı sonuna kadar faaliyete geçen 32 TGB’nin 2012 verileri kullanılarak değerlendirme yapıldı.
 
İlk 5 sırada ODTÜ, Ankara Bilkent, İTÜ, Sakarya ve İzmir TGB yer alırken, 6. sıradaki Selçuk Üniversitesini Hacettepe, Ankara, İstanbul, Yıldız Teknik, ve Boğaziçi Üniversiteleri gibi köklü üniversiteler takip etti.
 
Selçuk Üniversitesi geçen yılki endeks sonuçlarına göre sıralamadaki yerini bir basamak yükseltmiş oldu.
 
GÖKBEL’DEN TEŞEKKÜR
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan performans endeksinin her bir bölgenin teknolojik gelişim durumunu ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin performans seyrini görmek açısından önemli olduğuna dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Endeks, hem bölgelerin hem de üniversitelerin teknolojiye yaptıkları yatırımlar ve bunun sonuçlarını görme açısından önemli. Selçuk Üniversitesi TGB bir önceki yıl 7’inci sıradaydı, bir basamak yükselerek 6. sıraya yerleştik. Geride bıraktığımız köklü üniversitelere bakıldığında Selçuk Üniversitesinin bu alanda aldığı mesafe çok daha net görülebilir. Bu başarıya emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.