SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Jens Bischof, Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuru­luşu SunExpress’in 2017 yılı sonuç­larını ve 2018 planlarını anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Jens Bischof, “Anadolu uçuş­larımıza yeni güzergahlar ekledik ve frekansları önemli ölçüde arttırdık. Toplam yüzde 20’lik bir kapasite ar­tışı ve 5 milyondan fazla koltuk ile Avrupa’dan Türkiye’ye en yüksek koltuk kapasitesini sunmaya başla­dık. Bunun yanında, 2018 yaz sezo­nunda, Türkiye’den Rusya ve Orta Doğu pazarına uçuş ağımızı geniş­leteceğiz.” dedi.

Yaptığı sunumda, geçen yıl şir­ket tarihinin en büyük cirosunu ger­çekleştirdiklerini söyleyen Bischof, “SunExpress, 2017’de 1 milyar 154 milyon avro, yaklaşık 4 milyar 751 milyon TL ile tarihinin en yüksek ci­rosunu elde ederek, 2016 yılına göre yüzde 17’lik bir büyüme gerçekleş­tirdi. Yolcu sayımızı, önceki yıla göre yüzde 11 arttırarak 8,8 milyon yolcuya çıkardık, doluluk oranı ise yüzde 84 oldu.” diye konuştu.

SunExpress’in güçlü finansal ya­pısıyla istikrarlı büyümesini sürdür­meye devam ettiğini belirten Bisc­hof, İzmir ve Antalya merkezleri ile Avrupa kentleri arasında direkt se­ferlerle en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi SunExpress’in, top­lamda yüzde 20’lik bir kapasite artışı ile 2018 yaz sezonuna gireceğini kay­detti. Jens Bischof, SunExpress’in yeni uçuş ve bağlantılarla birlikte 2018 yazında Türkiye’de 12 nokta­dan Avrupa’nın 32 kentine direkt tarifeli sefer gerçekleştireceğini be­lirterek, Antalya’nın şirketin gelecek planında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Bischof, “Antalya bizim evimiz. Türkiye’ye güvenimiz tam. Bu doğ­rultuda da, 2018 yazında Antalya’ya tarifeli olarak rekor bir koltuk arzı gerçekleştiriyoruz. Avrupa’dan Antalya’ya 3 milyondan fazla koltuk arz ediyoruz. Bu çerçevede, Haziran ayı itibariyle Antalya’dan uçuşlara başlayacak 5 adet Airbus A320 uçağı kiraladık.” bilgisini verdi.

Bu yaz sezonuyla beraber, mev­cut uçuşların yanı sıra Antalya’dan 3 yeni destinasyona daha uçmaya başlayacaklarını anlatan Bisc­hof, “Brüksel, Londra ve Bükreş, Antalya’dan uçacağımız yeni hatlar olacak. Ayrıca, Alanya Gazipaşa’dan da Köln’e uçmaya başlayacağız. Bu yaz sezonunda Antalya’ya yüzde 20 kapasite artışı gerçekleştiriyoruz. Antalya’dan Avrupa’da 27 noktaya direkt tarifeli uçuş gerçekleştirece­ğiz.” ifadelerini kullandı.

Jens Bischof, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dış hat uçuşları bu­lunmadığını belirterek, Türkiye’deki sahil şeridi ve Anadolu şehirlerine odaklanmayı sürdüreceklerini söy­ledi. Bischof, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin SunExpress’in hedefle­rini revize etmeyi gerektirmeyece­ğini belirterek, “Biz 2017’de trendin aksine davrandık ve büyüdük.

Siyasi arenadaki gürültü elbette turizmi etkiliyor ancak Türkiye’nin makul bir destinasyon olması in­sanları ikna etti. Ne kadar manşet çıkarsa çıksın Avrupa’da insanlar 2017’de Türkiye’ye gelmeyi sür­dürdü, bu yıl da böyle olacak. Bi­zim de sorumluluğumuz bu iki ülke arasındaki iyi ilişkileri beslemek.” değerlendirmesinde bulundu.