Taksim'de bir binada henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, patlamada 4 yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. Olayda yaralanan bazı kişiler, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, bazılarına da olay yerinde müdahale ediliyor. 

Patlamanın meydana geldiği binada ve çevredeki binalarda hasar oluştu.

Bölgede güvenlik önlemi alan polisin, çalışmaları sürüyor.

Olay yerine gelerek basın mensuplarına açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları kaydetti:

"Bir dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada ve yandaki 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre, 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah buradan bizi üzecek netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun." 

İtfaiyenin tahminlerine göre, patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını aktaran Demircan, yoldan geçenlerden yaralananların olduğunu söyledi.

Demircan, "Orada bir doğalgazlı soba mı var, ocak mı var? Onu görebiliyor mu itfaiyeciler?" sorusu üzerine, "Hayır, şu anda doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu söyleniyor. Zaten sokakta da gaz kokusu var" dedi.  

Yaralıların durumuyla ilgili son bilgilerin gelmediğini ifade eden Demircan, 4 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildiklerini kaydetti.

Demircan, şu anda ellerindeki bilginin bu kadar olduğunu, daha sonra ayrıntılı bilgilendirme yapabileceklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Valisi Mutlu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kazancı Yokuşu'nda bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

Yaralıların durumu iyi

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, patlamanın doğalgaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın çok dar bir sokakta olduğunu kaydeden Altınok, "Yoğun bir doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan bir patlama. Allah'a şükrediyoruz can kaybımız yok. 4 yaralımız var, durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Birinin durumu biraz daha sıkıntılı. Ama hayati tehlikesinin olduğunu zannetmiyoruz. Maddi hasar fazla gözüküyor. Gaz sıkışması fazla olunca böyle bir durum ortaya çıkmış" diye konuştu. 

Altınok, patlamada yaralananların olay yerinden geçen vatandaşlar ve içeride çalışanların olduğunu ifade ederek, "Ucuz atlattık, hepimize geçmiş olsun" dedi.