Ahmet KARAGÖZLÜ

Türk Maarif Koleji (TMK) öğrencisi Begüm Çulluoğlu, dünya genelinde 10 bin okuldan, 15 milyon öğrencinin katıldığı “IGCSE Matematik” sınavından 200 puan üzerinden 200 tam puan alarak, dünya birincisi oldu.

Çulluoğlu’nun başarısı, herkesi gururlandırdı.

Dünya birincisi Begüm Çulluoğlu, 13 Aralık’ta Güney Lefkoşa’da bulunan Pavillion Hall isimli otelde düzenlenecek törende ödülünü alacak.

KIBRIS’a konuşan Begüm Çulluoğlu, “Bu başarı hem beni hem de ailemi çok mutlu etti. Başta Matematik Zümre Başkanlarımızdan İbrahim Aksaray olmak üzere tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tokay: 15 milyon öğrenci arasından birinci oldu

Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay, 1992 yılından itibaren matematik alanında 10 kez dünya birinciliği kazandıklarını belirterek, TMK’nın matematiğin kalesi olduğunu ifade etti. Tokay, okullarında 10. sınıf öğrencisi olan Begüm Çulluoğlu’nun “IGCSE Matematik” alanında, 200 tam puan alarak dünya birincisi olduğunu vurguladı.

Tokay, “Begüm, dünyadaki 10 bin okuldan sınava giren 15 milyon öğrenci arasında birinci olarak çok başarılı bir sonuç elde etti. Begüm’ün bundan sonraki safhalarda da başarılarının devam etmesini diliyorum. Başta matematik öğretmenimiz İbrahim Aksaray ve Filiz Dolu olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza okulumuz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray: Begüm bizi çok gururlandırdı

TMK Matematik Zümre Başkanlarından İbrahim Aksaray da, TMK’nın matematik alanında çok iyi bir okul olduğunu belirterek, okulun matematik alanında çok çalıştığını ifade etti.

Aksaray, “Begüm her zaman okulumuzda çok başarılı bir öğrenci oldu. Ödevlerini hiç aksatmaktan yaptı, anlamadığı bir şey olduğunda hep gelip sordu. Biz de müfredatı zamanında bitirip bol bol soru çözmeye başlayınca bu işi başardık. Tabi bu başarıdaki en büyük katkı Begüm’ün olmuştur. Begüm birinci gelerek bizi çok gururlandırdı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kıbrısgazetesi