ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturmaya ülkesinden ekiplerin de dahil olduğunu açıkladı. 

Donald Trump, Fox News'a yaptığı açıklamada, soruşturma ekiplerinin Türkiye'ye yardımcı olduklarını söyledi. 

Trump, "Son derece kararlıyız. Müfettişlerimiz orada, Türkiye'de. Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz. Doğrusu, Suudi Arabistan'la da birlikte çalışıyoruz. Ne olduğunu ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi. 

ABD Başkanı, Kaşıkçı'nın kaybolmasının Suudi Arabistan ile ilişkilerini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusundaki soruya ise "Ne olduğunu ortaya çıkartmam lazım" yanıtını verdi ve ekledi: 

"Büyük ihtimalle bu noktaya düşündüğünüzden daha yakınız."

İngiltere: Ağır sonuçları olur

Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, bazı Türk yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldüğü yönündeki şüphelerinin doğru çıkması halinde Suudi Arabistan'ın "ağır sonuçlarla" karşı karşıya kalacağını söyledi. 

Jeremy Hunt, Fransı haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Kendilerini uzun süredir Suudiler'in dostu olarak gören insanlar bunun çok çok ciddi bir mesele olduğunu söylüyor. Bu iddialalar doğruysa ağır sonuçları olacaktır, çünkü dostluklarımız ve ortaklıklarımızın temeli paylaşılan değerlerdir. Aşırı derecede kaygılıyız" dedi. 

Hunt, Suudi mevkidaşı Adil El Jubeir ile de görüştüğünü ve kendisine "İngiltere'nin çok çok kaygılı olduğunu" aktardığını da ekledi. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. 

Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, Suudi yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor.

Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada başkonsoloslukta inceleme yapılacağını duyurmuştu.