Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği iddialarına ilişkin, "Yanında bulunan arkadaşları, gazdan ziyade adeta araçlarına bir taş yağmuru şeklinde yoğun bir taş yağmuruna tutuldukları ve bundan dolayı da ciddi bir stres yaşadıklarını paylaşmışlardır" dedi.
 
Vali Güner, şehit polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği iddialarına ilişkin makamında İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile açıklamalarda bulundu.
 
Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden rahatsızlanması sonucu kaybettiklerini dile getiren Güner, şöyle konuştu:
 
"Bu olaylarla ilgili olarak kamuoyunda, haber programlarında altyazı şeklinde protestolar ve personelimizin şehit olmasıyla ilgili olarak gazdan etkilenerek vefat ettiği şeklinde yanlış ifade ve tespitler yapılmaktadır. Bize İl Emniyet Müdürlüğümüz ve birlikte olay anında yanında görev yapan ekip arkadaşları, gece boyunca görev mahallinde gazlı ortama girmedikleri ve şiddet başladığı zaman topluluğa müdahale etmek için yanlarında bulunan gaz maskesini de takmaya da ihtiyaç duymadıkları şeklinde amirlerine ve arkadaşlarına, yanında bulunan arkadaşlarımız beyanda bulunmuşlardır. Tam tersine yanında bulunan arkadaşları, gazdan ziyade adeta araçlarına bir taş yağmuru şeklinde yoğun bir taş yağmuruna tutuldukları ve bundan dolayı da ciddi bir stres yaşadıklarını paylaşmışlardır ve şu anda da Emniyet Müdürlüğünün konuyla ilgili tespitleri devam etmektedir."
 
Konuyla ilgili savcılık tarafından adli işlem sürdürüldüğünü belirten Güner, şunları kaydetti:
 
"Yanındaki arkadaşlarının gazlı bir ortama maruz kaldıkları yönünde Emniyet Müdürlüğü'ne, amirlerin bir beyanları olmamış ve böyle bir tespit de Emniyet Müdürlüğü tarafından aracın bulunduğu yer itibariyle yapılmamıştır. Aracın bulunduğu yerde taşlı bir ortamın, taş yağmurunun olduğu tespiti yapılmıştır, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünün tespit çalışmaları devam etmektedir. Burada bizim tek tespit ettiğimiz şey, gazdan daha ziyade aracın etrafında yoğun bir taş yoğunluğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikatlar devam etmektedir."
 
"BAŞIMIZ SAĞOLSUN"
 
Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, twitter hesabından şunları paylaştı:
 
"Bir evladımızı, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden fenalaşması sonucu kaybettik. Başımız sağolsun. Kamuoyunda gazdan etkilenerek rahatsızlandığı şeklinde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Kurumum tarafından bu yönlü bir bilgi edinilmiş değildir. Birlikte görev yapan ekip arkadaşları gece boyunca gazlı ortama girmedikleri ve gaz maskesi takmaya hiç ihtiyaç duymadıklarını söylemiştir"
 
Şehit polis memurunun cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.