İngiliz yayın kuruluşu BBC için çalışan bir gazetecinin Türkiye'ye girişine izin verilmediği bildirildi. BBC'den yapılan açıklamada, İran Servisi için çalışan Jiyar Gol adlı gazetecinin perşembe günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçici olarak gözaltına alındığı belirtildi.

BBC'den Alman Haber Ajansı dpa'ya cuma günü yapılan açıklamada, Gol'ün Türkiye'de akreditasyonu olan bir gazeteci olduğu belirtildi.

Gol ise Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye'ye girişine izin verilmemesinin nedeninin BBC için yaptığı haberler olduğunu yazdı. Gol mesajında, "dün İstanbul havalimanında gözaltına alındım, arandım, ifadem alındı ve sonra da serbest bırakıldım. Nedeni BBC için yaptığım röportajlardı” ifadesini kullandı.

Gol'un serbest bırakılmasının ardından Kuzey Irak'a geri dönmeye zorlandığı belirtildi. Gol, BBC için Kürtler üzerine haber ve röportajlar yapıyor.

Türk yetkililer yaşanan olayı doğruladı ancak Gol'ün ülkeye girmesine neden izin verilmediği konusunda açıklama yapmadı. Türkiye'de, geçtiğimiz günlerde de bazı yabancı gazetecilerin ülkeye girişine izin verilmemişti.

© Deutsche Welle Türkçe