B.Ö. (30) adlı erkek hastanın geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Konya Özel Medicana Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti..
 
Bunun üzerine B.Ö'nün organları, yakınları tarafından bağışlandı. Dr. Melih Azap başkanlığında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından alınan hastanın böbrekleri ve karaciğeri karayolu ile Antalya'ya, kornealar Konya Numune Hastanesi'ne, pankreas ise Ankara'ya gönderildi.
Bu nakilde Türkiye'de ilk defa bir organın başka bir kente transferi YHT ile yapıldı. Ölen kişinin pankreası Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya nakledilecek.
 
Pankreası hızlı trenle götürmeye gelen Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Murat Kaymak, YHT ile ilk defa organ transferini gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Bugün YHT ile bu tip organizasyonların yapılabileceğini gösterdiklerini ifade eden Kaymak, "YHT, bu tür insani önem taşıyan organizasyonlarda da kullanılabilir. Bize verilen destekten dolayı teşekkür ederiz" dedi.
 
Konya Gar Müdürü Yalçın Tekkalmaz ise TCDD olarak YHT ile bir ilki gerçekleştirdiklerini, YHT'nin bundan sonra da bu tür transferlere öncülük yapabileceğini bildirdi.
 
Hastanın pankreası, daha sonra YHT ile Ankara'ya götürüldü.