50’incisi kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hoca Ahmet Yesevi Orta Okulu, Buhari İmam Hatip Orta Okulu ve Hocacihan Orta Okulu’na açılan kütüphanelerle birlikte kütüphane sayısının 7’si mahallelerde 8’i okullarda olmak üzere 15’e çıktığını söyledi.

150 bin kitapla öğrenci ve kitapseverlere hizmet sunduklarını ifade eden Başkan Altay, 40 bin üyenin bulunduğu kütüphanelerde günlük ortalama 7 bin 500 kişinin yararlandığını, 3 bin 500 kitap değişimin gerçekleştiğini kaydetti.

Konya’da yaşayan bütün vatandaşların Selçuklu Belediyesi’ne ait internet adresinde bulunan kitap sorgulama sekmesinden istedikleri kitabı sorgulatarak, 15 kütüphaneden bu kitapları temin edebileceğini belirtti.

KURUMSAL KÜTÜPHANE HİZMETİ

2014 yılı itibariyle kurumsal üyelik formatına geçtiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Şu anda 7 pilot yurtta çalışmalar yürütüyoruz.

Selçuklu Belediyesi’nin yeni başlattığı “Kurumsal Kütüphane” hizmeti ile kütüphanelerin etki alanını artırmayı hedefliyoruz. Gezici kütüphane, e-kütüphane gibi benzer uygulamalardan farklı olan kurumsal kütüphane hizmeti, Türkiye’de ilk kez Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Pilot uygulama olarak yurtlarda başlayan kurumsal kütüphane hizmetinden şu an 7 yurt ve bin 200 öğrenci faydalanmakta. İlerleyen süreçte kurumsal kütüphane hizmetinin diğer kurumlar, büyük işletmeler, fabrikalarda başlatılması planlanıyor. Kurumsal üyeler, Selçuklu Belediyesi’ne ait internet adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile girdikleri sistemde günde en az 10, en fazla 50 kitap sipariş edebiliyorlar. Özel tahsis edilen araç, sipariş edilen bu kitapları kurumlara götürüyor ve okuma süresi olan 30 gün içerisinde tekrar topluyor. Kurumsal kütüphane hizmetlerinin sunulması için tahsis edilen Süleyman Çelebi Kütüphanesi’nde 13 bin 655 kitap bulunuyor” diye konuştu.


“SELÇUKLU BELEDİYESİ KİTABIN OLDUĞU HER YERDE”

Selçuklu Belediyesi’nin kitabın olduğu her yerde bulunduğuna dikkat çeken Altay, “Şu anda vakıflarımızın ve derneklerimizin yapmış olduğu yarışmalar için hazırlanan kitapların birçoğu belediyemiz tarafından basılmakta. Zannediyorum 2013 yılında 150 bin civarında kitap bu amaçla basılmıştır. Ayrıca Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 2 milyonun üzerinde kitap çocuklarımıza dağıtılıyor. Yayın hayatına yeni kitaplar kazandırıyoruz. ‘Ali Ulvi Kurucu’ kitabı, en son tanıtımını yaptığımız ‘Selçuklu Sempozyumu’ kitapları gibi. Kitap neredeyse Selçuklu Belediyesi orada bulunmaktadır” dedi.