Başbakan Binali Yıldırım'ın daveti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Son dönemde meydana gelen saldırıları görüştüler.


Liderler görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabilri ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP gerek MHP gerekse de AK Parti'de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. İçeride ve dışarıda bizim kim ne söylerse bizim için anlamı yoktur. Anlamlı olan birliğimizin zarar görmemesidir. Genel başkanları dinledik, önerileri oldu. Bunları not aldık. Faydalı bir toplantı oldu.



Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantı sonrası şunları ifade etti:

Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı tüm vatandaşlarımızın ortak tavır takınması lazım. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur.

MHP lideri Bahçeli ise sözlerine teşekkür ederek başladı, ''Sayın Başbakan'ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir'' diyerek toplantıyı değerlendirdi. 

Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli'nin kurmaylarıyla değerlendirme yapması bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise saldırının olduğu noktaya karanfil bırakacak.