Atlas Global’in KKTC pazarından çekildiğine dair bazı haberler yayın­lanmasının ardından işin aslının, ‘şir­ketin haftalık 32 olan sefer sayısını haftalık 24’e düşürdüğü ve 25 Nisan 2018 itibariyle de yeni tarife saatle­rini uygulamaya koyacağı’ olduğu be­lirtildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Haberal Kıbrıslı’dan Candan Mert’e yaptığı özel açıkla­masında Atlas Global’in KKTC paza­rından çekildiğine dair internet sitele­rinde araştırmadan yapılan ve ‘yanlış’ olarak kamuoyuna sunulan haberleri sert bir dille eleştirdi.

Atakan, bu dönemlerde bütün havayolları şirketlerinin yaz ve ba­har tarifelerini açıkladıklarını akta­rırken, Türk Hava Yolları(THY) ve Pegasus Havayolları şirketlerinin bu düzenlemeyi 1 ay önce yaptığını ve AtlasGlobal şirketinin de önümüz­deki haftadan itibaren bu değişikliğe gideceklerini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, geçtiğimiz günlerde Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı özel açık­lamasında yanlış olarak kamuoyuna sunulan haberleri sert bir dille eleş­tirerek, bilgiye bu derece kolay ula­şılabildiği noktada bu tip haberlerin araştırmadan yapılmaması gerektiği­nin altını çizdi.

Haber sitelerin ‘hızlı olma çabası ile’ yanlışı duyurma durumunun or­tadan kaldırılması gerektiğini belirten Bakan Atakan, “Bu durum gerçekten çok kötü bir durumdur. Medya-basın sektörlerinin bunu nasıl çözümleye­ceklerini bilmiyorum ancak toparla­nılması şart” dedi.

Atlas Global şirketinin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu kaydeden Bakan Tolga Atakan, buna mukabil olarak KKTC ile birlikte bir­çok ülkede de uçuşların ya durdurul­duğunu, ya da azaltıldığını ifade etti.

Atakan, AtlasGlobal’in KKTC’de haftalık 32 olan sefer sayısının 24’e indirdiklerini dile getirirken, bununla bağlantılı olarak bir tarife değişikli­ğine gidileceğini belirtti.

Bu çerçevede arzda bir düşü­şün yaşanacağını ifade eden Tolga Atakan, bunun nasıl ikâme ettirile­ceği bağlamında geçtiğimiz hafta Türkiye’de bulunan muhataplar ile bir görüşmenin yapıldığını ve bu Perşembe(12 Nisan) Ankara’da gö­rüşmek üzere geri dönüş aldıklarını belirtirken, orada da bu konunun gündeme getirileceğini dile getirdi.

Özellikle Türkiye’deki devletin havayolu olan Türk Hava Yolları ve onun alt markaları olan SunExp­ress, AnadoluJet gibi şirketler çer­çevesinde yeni destinasyonların ka­tılması ve KKTC’ye uygulanan fre­kansların arttırılması hususunda taleplerinin olacağını kaydeden Bakan Tolga Atakan, bununla ilgili yaptıkları çalışmaların Ankara’daki görüşmede muhataplara sunulaca­ğını ifade etti.

Tolga Atakan, KKTC’den uçan diğer havayolları ile ilgili çalışma­ların da tamamlandığını aktarırken, buradaki temsilciler ile de görüşü­lerek takibinin yapılacağını belirtti.

Frekans artırımı ve arzın arttı­rılması ile talebin dengeleneceğine dikkat çeken Bakan Atakan, mevcut konumda talebin yüksek, arzın kı­sıtlı olmasından dolayı bilet fiyat­larının yüksek olduğunu kaydeder­ken, “Bilet fiyatlarını dengelemenin yolu da alternatifleri çoğaltmaktır, çabamız da bu yöndedir” ifadele­rini kullandı.