Konya İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının 4. birleşiminde Vali Muammer Erol meclis üyeleriyle vedalaştı.
 
Konya İl Genel Meclisi'nin 2013 yılı faaliyet raporlarının görüşüldüğü Mart ayı toplantılarının 4. birleşiminde, Vali Muammer Erol da katılarak meclis üyeleriyle vedalaştı.
 
İl Genel Meclisi'nin son toplantılarını 'tarihi günler' olarak nitelendiren Vali Erol, bundan sonra daha güzel hizmetler gerçekleşmesini ümit ettiğini söyleyerek vatandaşın beklentisinin de bu yönde olduğunu dile getirdi. Vali Erol, "Çünkü yeni kanunla belirlenen bütçe kıyaslanamayacak kadar farklı. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin de diğer belediyelerin de bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin daha iyisini yapacağı beklentisi var" dedi.
 
Büyükşehir Yasasıyla sınırların genişlediğini ve yatırım ve hizmet yönündeki çaba ve gayretinin arttığına dikkat çeken Vali Erol, "İl Genel Meclisi üyeleri olarak sizlerin İl Özel İdaresi çatısı altında yaptığınız hizmetler, hayırla, şükranla ve takdirle anılacak. Sizlerin karar aldığınız, ancak henüz tamamlanamayan projeleri, bizler devralarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde, gelen bütçe ölçüsünde tamamlayacağız. Yaptığınız bütün çalışmalar için İl Özel İdaresi teşkilatına, sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Konya İl Özel İdaresi'nin İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlarını bütçe imkanları doğrultusunda ellerinden geldiğince uygulama gayreti içinde olduklarını ifade eden İl Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, "Hizmetlerin bıraktığımız yerden daha rantabl şekilde devam edeceğine inanıyorum" dedi. Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi personelinin birlikte ekip ruhuyla en güzel hizmeti yapmaya çalıştığına değinen Kaçmaz, hizmetlerin bundan sonra artarak devam edeceğini bildirdi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, toplantı sonunda Vali Muammer Erol'a günün anısına tablo hediye ederken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz ile Yardımcıları Osman Günaydın, Abdüssettar Yarar ve Daire Başkanları ile birim müdürlerine bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verdi.
 
Konya İl Genel Meclisi, 5302 sayılı yasaya göre Mart ayındaki son toplantısını 7 Mart 2014 Cuma günü saat 10.00'da başlayacağı son birleşimle yapacak