Yazarlarla Buluşma Serisinin ikincisi 14 Mart 2018 Çarşamba akşamı Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleşti. Anthony Peake, Stephen M. Bland ve Andrew Rea’nın konuşmacı olarak yer aldığı Dr. David Parry’in yönettiği serinin konusu Bilinç ve Yaratıcılık oldu.

Dr. Parry söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada serinin ilk söyleşisinde olduğu gibi bu akşam da çok önemli ve alanlarında başarılı kişileri ağırlamaktan son derece memnun olduğunu belirtti. Sözü konuşmacılara vermeden önce gelecek söyleşide davet edeceği konuşmacılar hakkında kısa bilgiler verdi.

Söyleşinin ilk konuşmacısı ölüm sonrası yaşam ve bilinç üzerine çalışmalarıyla tanınan Anthony Peake idi. Peake, yaratıcılık ve bilinç kavramlarını gerçek yaşamdan örnekler vererek kısaca tanımladıktan sonra insanların bilinçli olduklarını sandıklarını ama aslında olmadıklarını belirtti. Yazar ayrıca modern bilimin bilinç kavramının çok uzağında olduğunu ekleyerek ölüm ve yaşam üzerine yazdığı kitaplarında bu kavramları tartıştığını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Anthony Peake’den sonra konuşan tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Andrew Rea, mimarlık geçmişinden bahsettikten sonra Anglo-Sakson döneme atıfta bulunan şiirler yazmaktan keyif aldığını söyledi. Konuşmasının içinde ‘Şubat’ adlı şiirini okuyan Rea, diğer aylar ve Noel hakkında da şiirler yazdığını belirtti. Rea, düşüncesinde önce resimler cizdiğini ve bu resimlere göre yazdığını ve bu bağlamda bilinç ve akıl arasında nasıl bağ kurduğunu anlattı. Rea, yine Anglo-Sakson dönemden esinlenerek yazdığı üç şiirini okuyarak konuşmasına son verdi.

Söyleşinin son konuşmacısı Kafkaslar ile Orta ve Güney Asya üzerine çok sayıda gezi yazıları bulunan Stephen M. Bland oldu. Bland, Kafkaslar ile Orta ve Güney Asya’nın önemli şehir ve bölgelerini yaratıcılık ve bilinç bağlamında anlattı.

Serinin ikinci buluşması dinleyicilerin soru-cevap bölümünde yazarlara merak ettiklerini sorması ile son buldu. Yazarlarla Buluşma Serisinin üçüncüsü Nisan ayında gerçekleşecektir.