Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılmaya devam edilen yeni tramvaylardan 2 tanesi raya indi. Bu ay içerisinde toplam 7 yeni tramvayın hizmet vereceği öğrenilirken tramvayların tamamının ise 2015 yılında Konya’ya getirileceği öğrenildi
 
HER AY 3 TANE GELECEK
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 60 son model tramvay alımı her ay üçer adet gelmek üzere 2015 yılında tamamlanacak. Şu anda test sürüşlerini tamamlayan 2 yeni tramvay hizmet vermeye başladı. Diğer 2 tramvayda en kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Bu ay içerisinde 3 yeni tramvay daha Konya’ya getirilecek ve toplamda 7 tramvay Konyalıların hizmetine ulaşacak.
 
ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan son model ve düşük tabanlı 60 tramvayın her biri koltukta 60, ayakta 308 olmak üzere toplam 368 kişi kapasiteli. Mevcut tramvaylardan 2,5 metre uzun olan yeni tramvaylar; 32,5 metre uzunluğa, 2,55 metre genişliğe sahip. Tramvayların düşük tabanlı oluşundan dolayı altyapı çalışmaları devam ederken, duraklara da turnike sistemi de konulacak.  (Haber Merkezi)