Ay’da evlerinde dolaşır gibi dolaşan astronotlar, hiç beklenmedik bir gerçeği dile getiriyor ve “Dünya Çağı” kapandı, diyorlar. *** Milyarlarca Güneş ve trilyonlarca gezegen içinde, sadece bizim Güneş’in “Merkür” ile “Venüs”ten sonra üçüncü gezege

Ay’da evlerinde dolaşır gibi dolaşan astronotlar, hiç beklenmedik bir gerçeği dile getiriyor ve “Dünya Çağı” kapandı, diyorlar.
***
Milyarlarca Güneş ve trilyonlarca gezegen içinde, sadece bizim Güneş’in “Merkür” ile “Venüs”ten sonra üçüncü gezegeni olan bizim babadan kalma “üçüncü gezegen Dünya’da” canlılar var. Dünya’nın 5 kıtasıyla okyanus adalarında da çeşit çeşit İNSAN yaşıyor. Kimi Kızılderili, kimi siyah derili, kimi sarı derili, kimi beyaz derili.
***
Dünyamızın ne zaman olduğu, Güneş’le birlikte hesaplanıyor; “Ya 3, ya 5, ya 7 milyar yıl önce” deniyor...
***
Normal bir insan, 5 milyarı 1,2,3 diye saymaya kalksa acaba ne kadar zamanda gelir sonuna?
***
Bu tür beyinsel konuların yanında, bir de güncel konular var.
Ahmet Altan haber verdi, Salı günü öğleden sonra yazı geçirmeye gelen leylekler İstanbulsemalarında tur atmaya başlamışlar.
***
Leylekler, çeşitli özellikleri olan kuşlardan. Bacakları da, kanatları da, gagası da, devekuşları dışında, tüm kuşlardan büyük.
***
İlle de soğukta üşümemek için, binlerce kilometreyi aynı takvim günlerinde semada toplanarak hep birlikte nasıl uçarlar?
***
Üstelik erkek leylek de, büyük bir dayanışma içinde bekler dişisini; yumurtalardan yavrular çıkıp, uçmasını öğreninceye dek.
***
1936 Eylül’ünde leylekler kartaldan ayrılmak için göklerde toplanırlarken, nedense kartallar da sürü sepet onların yolunu kesmişti.
***
Sonunda leylekler, kartalları dağıtmışlar ve yollarını açmışlardı.
***
Soyadı yasası da o yıl çıkmıştı. “Kartal” soyadını alanlar, “Leylek”i alanlardan daha çoğunluktaydı.
***
Kartal bir kahramanlık simgesi; tıpkı kaplan, aslan, kurt gibi...
***
Şimdi bir de “Uzay çağı” eklendi omuzlarımıza. Dünyadaki İNSANoğlu nihayet oraya da tırmanıyor.
***
21’inci yüzyıl, eskilere hiç benzemeyen bir yüzyıl.
Birkaç yüzyıl içinde, mehtap yusyuvarlakken üstünde Amerikan firmalarının reklamı yayınlanmazsa, “öngörü”mde “aldanmışlığım” çıkar ortaya.
***
Hadi bir “öngörü”de daha bulunalım:
- Dünyadaki İNSAN aklı, Uzay’daki kimsesiz gezegenlere de bulaşacaktır ve asla kaybolmayacaktır.
***
Gerçi o akıl, hayaller içinde avuntularla yaşıyor ama, onca şiir, tablo, icat, buluş ve sayısız başarılar da, o hayaller sayesinde doğuyor.
***
Fazla alkış hep nazar değdiriyor. Tas kafalılara inat, yaratıcıları kutlamakla yetinelim. En baştaEdison’u elbette...