Habere göre, Rumların yüzde 38’i AB hakkında olumsuz imaja, yüzde 24’ü ise olumlu imaja sahip.

Rum siyasi partilere duyulan güven konusunda ise Rumların yüzde 91’nin partilere güven duymadığını belirttiğini yazan gazete, bu rakamın, olumsuz Avrupa rekorunu da teşkil ettiğini belirtti.

Habere göre, Rumların yüzde 26’sı BM’ye güvendiğini, yüzde 67’si ise güvenmediğini dile getirirken; Kıbrıs Türk tarafında ise KKTC’de ikamet edenlerin yüzde 61’i BM’ye güvendiğini, yüzde 20’si ise güvenmediğini belirtti.

Gazete, AB’ye duyulan güven konusunda ise Rumların yüzde 68’i güven duymadığını, yüzde 25’i güvendiğini; Kıbrıslı Türklerin ise yüzde 66’sının güven duyduğunu, yüzde 18’sinin ise farklı görüş ortaya koyduğunu yazdı.

————-

Euro-Barometre Kıbrıslılar gelecekle ilgili olarak AB’ye yönelik olumsuz ve kötümser

Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği için olumsuz bir imaja sahip olan üç AB ülkesinden biri olduğu açıklandı. Diğer iki ülkeninse Yunanistan ve Avusturya olduğunu belirtildi.

Euro-Barometre tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Kıbrıs’ta ankete katılanların %38’i AB imajından mutsuz olduklarını söylediler. Yunanistan’da ise bu oran %44 ve Avusturya’da %36 olduğu açıklandı.

AB’den olumlu bir imajı olan 12 üye ülke arasında Polonya (% 61), Romanya (% 59) ve İrlanda’nın (% 51) bulunduğu açıklandı.