2015 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusaşehrinde faaliyetlerine başlayan Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi, bu yıl yurtdışında yaşayan çifte pasaportlu Türk gençlerine sınavsız olarak kapılarını açıyor.

Yeni akademik döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu;  Avrupa’da yaşayan çifte vatandaşlığa sahip, çift pasaportlu Türk gençlerin sınavsız olarak üniversitede eğitim görebileceğini belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Talip Emiroğlu, “Öğrenciler, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mühendislik Ve Mimarlık, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde faydalanacakları çeşitli burslarla, okuyabilme imkânına sahip olacaklar. Aynı zamanda yaptığımız ortaklık sonucunda eğitim bilimlerinden mezun olan öğrencilerimizi 24 ülkede 107 okulu bünyesinde barındıran Türkiye Maarif Vakfı okullarında istihdam edebileceğiz” dedi.

Ada Kent Üniversitesi; Kıbrıs, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden öğretim üyeleriyle oluşan seçkin akademik kadrosuyla; 7 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile 29 lisans ve ön lisans programlarıyla yaklaşık iki yıldır uluslararası düzeyde eğitime devam ediyor.

MANŞET FOTOĞRAFI; Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, (solda) Maarif Vakfı Başkanı Prof.Dr.Birol Akgün (sağda)