ANTALYA: Mehmet Taisi Guzel

Flash Haber Londra editörü Mehmet Taisi Güzel'in sorularını yanıtlayan Beyazbayram, yeni binanın resmi olarak hizmet vermeye başladığını ifade ederek, "Başkonsolosluğumuzda; Tastik vekaletname, askerlik, yurttaşlık, doğum kayıt, kütükten düşme ve vefat gibi işlemler yapılmaktadır" dedi. 

Sadece çipli kimlik kart ve pasaport işlemleri alanında hizmet vermediklerini kaydeden Mustafa Kemal Beyazbayram konuyla ilgili şunları söyledi; "Kimlik ve pasaport işlemleri elektronik ortamda yapıldığı için araç ve gereçlerimiz henüz kurulmadı. İleriki zamanlarda bu hizmetleride olacak. Ancak Türkiye’nin bazı illerinde istanbul, Mersin, İzmir başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği'nde bu hizmetler verilmektedir"

Antalya'da KKTC'li vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vereceklerini aynı zamanda yavru vatanı en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden başkonsolos Beyazbayram; "Bu hizmetlerin yanısıra bölgedeki temsiliyetimiz açısından KKTC'yi burda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Antalya’da  yerel makamlarla da işbirliğini artıracağız.  Antalya özellikle turizm sektörünün dünya çapında en önde gelen bölgelerinden biri haline geldi. Dolayısıyla işadamları, turizm ve eğitim sektöründe çalışanlarla uzun vadeli ilişkiler kurup ülkemize yardımcı olacağımızı düşünerek bu yönde adımlar atmaktayız.

Bildiğiniz gibi KKTC'nin ekonomisinin en başta gelen gelir kaynaklarınından birisi turizm ve eğitimdir. Antalya da dünya çapında turizm ve eğitim alanında  liderlik yapan şehirlerden biri olduğu için bizim burda ülkemiz adına örnek alacağımız işbirliği yapacağımız alanlar oldukça fazla" diye konuştu. 

Türkiye'nin sunduğu nimetlerden gerektiği kadar yararlanamadıklarını ifade eden Beyazrayram; "Antalya'daki yabancı iş adamları ve yatırımcılarla da daha fazla işbirliği yaparak hem ülkemizin ululararası areneda daha tanırılır hale gelmesi hem de yartirimlar yapılması konusunda çaba harcayacağız.

Örneğin Antalya’da 2016 Expo Fuarı oldu bu fuara KKTC de bir kültür evi kurarak katıldı. Bu etkinlik ülkemizi tanıtma açısındanda çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Tabi  aynı zamanda Antalya kale içinde bizim turizm bakanlığımızın gönderdiği turizm koordinasyon ofisimiz vardır bir görevli arkadaşınız burda görev yapmaktadır. Beraber işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu arada sayın Turizm bakanımız bizi iki defa ziyaret etmiştir. Yaz aylarında Girne’den Alanya’ya gemi seferleri düzenlenmektedir. Bu seferlerin fiyatları uçak seferleri ile kıyaslanırsa çok ekonomik olduğu görülecektir.  Ayrıca gemiler son derece modern ve süratlidir. Kıbrıs’tan-Alanya’ya, Alanya’dan- Kıbrıs'a ulaşım ekime kadar sağlanmaktadır.

Bunun yanında özellikle Antalya bölgesinde “sap continent” dediğimiz Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen zengin aileler burda büyük otelleri kapatıp en az beşyüz bin kişilik düğünler yaparak milyon dolarlar harcıyorlar. Burda yapılan düğün fuarlarına bakanımız ile birlikte katıldık. Hatta bu fuarda önümüzdeki sene 2 tane düğün bağlantısı yapıldı. Bu gibi etkinlikler ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak ve gelir sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

Beyazbayram konuşmasında eğitimle ile ilgili de şunları söyledi: "KKTC'deki üniversitelerimiz de ekonomimize büyük gelir sağlayan sektörlerden biridir. Bu üniversitelerin büyük çoğunluğunun Türkiye’de temsilcilikleri bulunmaktadır. Zaten şu anda üniversitelerin çoğunluğu YÖK ile birlikte çalışılarak öğrenci alınıyor. Ama aynı zamanda buradaki temsilciliklerimiz aracılığı ile yabancı uyruklu öğrencilerde KKTC'deki üniversitelerimize yönlendiriyoruz. Son zamanlarda Antalya’da yaşayan çok sayıda yabancı var. Üniversitelerimizin İngilizce eğitim yapması yabancıların ilgisini çekiyor"

 Antalya’daki otellerin birçoğunda özellikle kış aylarında  çeşitli alanlarda konferanslar düzenlendiğine değinen Beyazbayram; "Bu konferansları çoğu uluslararası niteliğindedir. Eğitim, kültür sağlık ve iş alanlarında yapılan konferanslara eğitimcilerimizin katılmalarına yardımcı oluyoruz . Bu da bize ekonomik değer olacak, bize geri dönecek ve hemde KKTC‘nin tanıtılmasına katkıda bulunacak" dedi. 

İLETİŞİM 

KKTC  Antalya Başkonsolosluğu:

0090 242 3163036

Adres:

Güzeloba Mahalesi Doktorlar sitesi, Barınaklar bulvarı.

142/1 D:E Blok 07230 Muratpaşa/Antalya 

Turkey

 Web: antalya.mfa.gov.ct.tr