8 Aralık Pazartesi akşamı Wood Green’de bulunan Kıbrıslılar Toplum Merkezi’nde düzenlenecek olan gösterime filmin kahramanları Fethi Akıncı ve Yannis Maratheftis de katılacak.

 

Kıbrıs Rum Tarafı Yüksek Komiserligi Eğitim ve Kültür Departmanı’nın, Londra’da düzenleyeceği kültür etkinliğinde,  belgeselin yapımcılarından Panikos Neokleus da hazır bulunacak.

 

Komserliğin Eğitim ve Kültür Danışmanı Akhilleas Hadjikyriaku, geceye Birleşik Krallık’ta yaşayan tüm Kıbrıslılara davetli olduğunu ve etkinliğe girişlerin de ücretsiz olacağını bildirdi.

 

Hadjikyriaku, 1974 yılında Kıbrıs’ta karşıt taraflarda, savaşıp, birbirlerine kurşun sıkmış iki Kıbrıslının yaşanmışlıklarını konu alan filmin, barış ve dostluk mesaji içerdiğine vurgu yaparak, geceye katılacak olanlarla buluşmaktan onur duyacağını belirtti.

 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Hatıralar” film gösterim etkinliği 8 Aralık 2014, Pazartesi gecesi saat 19.30’da Londra’nın Wood Green bölgesinde bulunan Kıbrıslılar Toplum Merkezi’nde (The Cypriot Community Centre, Earlham Grove, London N22 5HJ ) gerçekleştirilecek. Geceye katılacak olanların, katılım sayılarını, 3 Aralık Çarşamba gününe kadar, Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Komiserliği Eğitim ve Kültür Departmanı’na bildirmeleri gerekiyor” denildi.