ELAM KIŞKIRTIYOR


Türkiye’nin Başkanlık için Anayasa değişikliği oylamalarına gömüldüğü şu günlerde Kıbrıs’ta çok şeyler oluyor. Kıbrıs’tan Türk askerinin çekilmesi ve toprak taleplerinin de görüşüldüğü Cenevre’de görüşmelerin başlamasıyla birlikte Güney Kıbrıs Rum Kesiminden KKTC’ye sınırda ELAM milislerince taşlı sopalı saldırı gerçekleşti.

 

TEHLİKELİ GERGİNLİK

 

İki toplumlu Barış İnisiyatif – Birleşik Kıbrıs Çözüm ve Barış Platformu ve PEO öncülüğünde bu akşam Ledra Palas Ara Bölgesinde gerçekleşecek olan iki toplumlu etkinliği ELAM milisleri bastı.


ELAM milislerinin  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan sınıra toplanmaya başladığı ve Türk tarafına taşlı sopalı saldırılarda bulunduğu haberleri geliyor. KKTC tarafından da ELAM’ın halen yürüttüğü saldırıya cevap olan Türklerin sınıra doğru toplanmaya başladığı ifade ediliyor. Polis gerginliğe müdahale etti. Olaylar şimdilik yatıştı. Ancak, ELAM’ın saldırılarının devam edileceğinden korkuluyor.


ELAM’LI MİLİSLER KAMPLARDA EĞİTİLİYOR

 

Rum tedhiş örgütü EOKA’nın devamı olarak nitelendirilen ELAM örgütünün Rum tarafında 10 bin kişilik bir paramiliter ordu kurduğu ve Rum kamplarında PKK’lı teröristlerin de bulunduğu kişilerce eğitildiği haberlere yansımıştı.