İngiltere Kıbrıslılar Birliği, İngiltere Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin iş birliği ve dayanışması ile 1-5 Haziran 2018 tarihleri arasında Londra’da “Dostluk ve Barış Haftası” düzenleniyor.

Londra’da düzenlenecek “Dost­luk ve Barış Haftası’nda Satirigo Tiyatrosu’ndan Mihalis Basardis’in yazdığı “Bir Mendil Toprak” ve Kıb­rıslı Türk Yönetmen Yaşar Ersoy’un, Faize Özdemirciler’in şiirlerinden oyunlaştırıp sahnelediği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıl­dım” oyunları sunulacak.

Her iki oyun da Londra’da Wo­odgreen Kıbrıs Toplum Merkezi’nde 1 ve 2 Haziran’da saat 20:00’da izle­yicilere sunulacak. 3 Haziran 2018 tarihinde ise Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in iki dilde, Türkçe ve Yu­nanca yazdıkları “Tiyatronun Sınır İh­lali” kitabının tanıtım, söyleşi ve imza etkinliği düzenlenecek. Kitap tanıtım etkinliği Londra Kıbrıs Türk Kültür Merkezi’nde yer alacak ve tanıtımın ardından konuklara resepsiyon veri­lecek.

Yapılana açıklamada “1 ve 2 Hazi­ran etkinliklerinin giriş ücreti £7.00 olacak, 3 Haziranda yapılacak kitap tanıtımı etkinliği ise ücretsiz olacak” denildi. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin ilk kez bir­likte düzenleyecekleri “Dostluk ve Ba­rış Haftası”nın iki toplumun yakınlaş­ması ve barış kültürünün yaratılması adına büyük bir heyecan ve memnuni­yet yarattığı vurgulanırken, etkinlikle­rin başarılı geçmesi için organizasyon komitesinin uzun bir süreden beri ça­lıştığı belirtildi.

Dostluk ve Barış Haftası’na bir­çok kuruluş destek verirken Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakan­lığı ve Dışişleri Bakanlığı Yurt Dışı Komiserliği’nin de destek verdiği ak­tarıldı.