Kraliçe ödülü sahibi Kıbrıslı Türk Barones Meral Hüseyin Ece (OBE)’nin imzası ve daveti ile İngiliz Parlamentosu’na davet edilen yazar Çakmak, yazmış olduğu kitapları anlatmasının yanı sıra, “Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıs Kültürü” temalı bir konuşma yapacak.


İngiliz Parlamentosu adına yapılan açıklama söyle: “İngiliz Parlementosu Lordlar Kamarası’nda yazar Hasan Çakmak onuruna 10 Mart 2020 tarihinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Baroness Hussein-Ece (OBE)’nin ev sahipliğinde ve Kıbrıslı Sanatçılar Platformu UK grubunun desteği ile düzenlenecektir.”

ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN ÖDÜL KAZANDI

Yazar Çakmak, uluslararası niteliğe sahip Kıbrıslı Türk bir yazar, gazeteci ve araştırmacı olup Kıbrıslı Türklerin kültürel, sosyal ve sanatsal yakın geçmişine ışık tutan nitelikte kitaplar yazmış bir değerdir. 2018 yılında dünyanın en büyük kütüphanesi kabul edilen Amerikan Kongre Kütüphanesi ve Britanya Kütüphanesi koleksiyonuna girmeyi başaran Çakmak, İsvicre/Cenevre, Küba/Havana, Fransa/Paris, Ermenistan/Erivan, Polonya/Varşova, Venezüela/Karakas, Yunanistan/Atina, Belçika/Brüksel, İskoçya/Edinburgh ve Türkiye/Ankara kütüphanelerinde değerlendirmeye alınarak edebiyat koleksiyonlarına kabul edildi. Eserleri kendisine dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüller kazandırmış.

Çakmak geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin İstanbul ve Fas’ın Kazablanka şehirlerinde düzenlenen ödül törenlerinde “Uluslararası Yazar” kategorinde 2 ödüle layık görülmüştü.

Çakmak’ın son olarak kaleme aldığı seyahatname türünde, 224 sayfadan oluşan ‘Yol’ isimli kitabı 3. baskısını yaptı.