Bugün KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı kabul etti. Erhürman Akıncı’ya yeni hükümetin bakanlar kurulunu sundu ve dört partili geniş tabanlı hükümet Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından onaylandı.
CTP Genel Bakanı Tufan Erhürman Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi sonrasında basına yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunduğunu ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da listeyi onayladığını bildirdiğini söyledi. 

Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuyla paylaşan Erhürman, dört parti olarak sürdürdükleri koalisyon çalışmalarının bugün Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da onayı ile hükümetin kurulmasıyla sonuçlandığını vurguladı. Anayasa’nın 109. Maddesi’ne göre, Bakanlar Kurulu’nun programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak. Güvenoyu için görüşmelerin, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlaması ve görüşmelerin bitiminden de bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılması gerekiyor. 

Meclis genel kurulunun ardından ise KKTC Başbakan Tufan Erhürman, başbakanlık görevini Hüseyin Özgürgün’den devraldı. Diğer bakanlarda bı gün ve uyarın yeni görevlerine resmen başlamış olacak. 50 milletvekili ile temsil edilen KKTC Meçlisinde CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti 27 milletvekiliyle çoğunluğa sahip olacak. 

YENİ KABİNE ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Başbakan Tufan Erhürman 

 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay 

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri (HP) 

Maliye Bakanı Serdar Denktaş (DP) 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit (TDP) 

Sağlık Bakanı Filiz Besim (CTP) 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler (TDP) 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu (DP) 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan (HP) 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami (CTP) 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali (CTP)