KKTC Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ile birlikte İrlanda ve İngiltere’de turizm atağına geçti.
Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, yaptığı açıklamada İngiltere pazarı ile ilgili 17-19 Kasım tarihleri arasında “Road Show” yapılacağını ve burada 300’e yakın acenteyle görüşme olanağının sağlanacağını ifade etti.
 
İrlanda, İskoçya ve Galler’deki üç ayrı “Road Show”da hedefin Londra’ya sıkışıp kalan turist sayısını daha geniş alana yaymak olduğunu söyledi. Aşıkoğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları zamanında Birleşik Krallığın birçok şehrinden ülkemize turist getirildiğine dikkat çekerek, hava yolumuzun kapatılması ile İngiltere pazarından gelen turistlerin sadece Londra’ya sıkıştığını
kaydetti.
 
Hedefin Manchester ve Galler’den seferler açarak İngiliz pazarını büyütmeyi hedeflediklerini belirten Aşıkoğlu, “road show”un bu amaçla gerçekleştirileceğini söyledi.
Aşıkoğlu, “Üç günde üç şehir dolaşarak 300’e yakın acenteye toplantılar yapılacak ve bilgiler verilecektir. Her şehirdeki etkinlik 18.00’de başlayıp 22.00’de sona erecektir”
dedi.
“Road show”larda Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun
ile bazı otel yetkilileri, acenteler ile THY yetkilileri yer alacak.