MUSTAFA KÖKER

LONDRA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi, büyükelçi Zehra BaşaranRamazan Bayramı münasebetiyle Temsilcilikte resepsiyon düzenledi. Başaran yaptığı konuşmada Kıbrıs Türklere ‘yurt dışında yaşayanlar kütüğüne kayıt olmaları” çağrısı yaptı.

Pazartesi akşamı bayramın ikinci günü düzenlenen resepsiyonu Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar kamarası üyeleri Meral Hüseyin Ece, İngiliz Parlamentosu Kuzey kıbrıs’ın dostları Parlamento Grubu Başkanı Lord John Kevin Sharkey,Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Türkiye’nin Londra Büyükelçilik Müsteşarları Cem IşıkSercan Evcin, Ticaret Müşavir Yardımcısı Ahmet Enes Tekcan, Southwark Belediye Başkan Yardımcısı Jamille Mohammed, Deutsche Bank AG’den Mustafa Kemal Şahin, KKTC Londra Temsilcilik çalışanları, Avustralya’dan gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, İngiltere’deki farklı sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları ve İngiltere Kıbrıs Türk toplumunun temsilcilerinden oluşan seçkin bir kitle katıldı.

Resepsiyonda konuklarını karşılayan Zehra Başaran ve konuğu Tuğrul Türkeş resepsiyona katılanlarla bayramlaştı.

KIBRISLI TÜRKLERE 'KAYIT YAPTIRIN' ÇAĞRISI

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran

Samimi bir ortamda gerçekleşen resepsiyonda konuklarının bayramını kutlayan Büyükelçi Zehra Başaran yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Bugün burada ülkemizden uzakta bulunduğumuz Birleşik Krallık’ta Ramazan bayramını kutlamak ve bayramlaşmak için toplanmış bulunuyoruz.

Etkinliğimizi şereflendiren Başbakan Yardımcısı Sayın Tuğrul Türkeş’e ve ailesine teşekkürü bir borç bilirim.

Kıbrıslı Türklerin nüfusunun büyük bir kısmı Kıbrıs dışında yaşamaktadır. En büyük nüfusun Londra’da yaşadığı bilinmektedir. Temsilciliğimiz Birleşik Krallık’ta 100 yıldır yaşayan insanlarımızın sesi olmak için buradadır, yurttaşlıkla ilgili her konuda konsolosluk hizmetleri vermektedir. Bizim işimiz insanlarımızı yardımcı olmaktır. Son dönemde uçak seferlerinde yaratılan sıkıntı konusu herkesi etkilemiştir. Bu konuda gereken yapılmaktadır.

Temsilciliğimiz, İngiliz makamları ve yetkilileri ile ilişkilerini geliştirmek ve ülkemizi ve insanlarımızı temsil etmek için çalışmaktadır.

Bizi en çok ilgilendiren bir diğer konu, şimdiye kadar tesbit edemediğimiz nüfusumuzu belirlemek için, insanlarımızı yurt dışında yaşayanlar kütüğüne kaydolmaları ve kimlik kartı almaya davet etmek istiyorum. Böyle bir nüfus bilgisi, İngiliz hükümetinin kıbrıslı Türkler için politikasına da ışık tutacaktır.

Bu arada, bildiğiniz gibi Kıbrıs’ta 49 yıldır bir çözüm bulmak için devam eden görüşmeler önümüzdeki günlerde Cran Montana’da yapılıyor. Bu vesile ile görüşmelerin KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının hayrına vesile olmasını dilerim.

Bugün danyamızda tehlike, savaş, korku, şiddet, saldırı ve tehdit altında ve belirsizlek içinde yaşamaktayız. Daha iyi bir gelecek yaratmak ve daha mutlu yaşamak için uğraşan ve çalışan güzel inzanlarımızın mübarek Ramazan bayramını kutlar, bu vesile ile, memleketi uğruna can veren şehitlerimizin önünde saygı ile eğitil, barış, huzur ve sağlık dolu günler dilerim.”