MUSTAFA KÖKER
LONDRA

 

 

Temsilcilikte Pazartesi akşamı verilen resepsiyona, Londra’nın Türk kökenli Enfield Belediye Başkanı Ali Bakır, Türkiye’nin Londra Büyükelçilik Müsteşarları Fatih Ulusoy, Orçun Başaran, Başkatip Mustafa T. Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, sanatçılar ve seçkin bir davetli grubu katıldı.

 

 

 

Davetlilerin bayramlaşma imkanı bulduğu resepsiyonda Oya Tuncalı konuklara hitaberek bayramlarını kutladı.

 

Konuşmasında davete katılanlara teşekkür eden Tuncalı, “Bildiğiniz üzere, bizler için, ülkelerimiz ve toplumlarımız için, dini bayramlarımız çok önemli bayramlar. Biz bu bayramları üçüncü yıldır Londra’da kutluyoruz. Bu kutlamaları artık bir gelenek haline getirdik ve bundan da çok mutlu oluyoruz. Muhakkak ki bu bayramlarda biliyorusnuz ki hepimiz manevi duygularımızı daha da yoğun yaşıyoruz. Daha da huzur içinde kutluyoruz. Dayanışmanın ve paylaşmanın çok önemli olduğu bu bayramlarda, sizleri tüm toplum bireylerinin temsilcilerini, değerli vatandaşlarımızı temsilciliğimizde ağırlamak, bayramı sizlerle paylaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Hepinizin buraya gelişi bizim için çok önemli. İnanıyorum ki sizlerin de bayram kutlamalarını bizlerle yapmak sizleri de mutlu ediyordur. Gerek okullarımızın başarılı etkinliklerinde, gerek sivil toplum örgütlerimizin başarılı etkinliklerinde paylaştıkça güçlenmektedir. Ben İngiltere Kıbrıs Türk toplumunun ve tüm türk toplumunun aktivitelerini çok önemsiyorum. Hepinizin kıymetli vakitlerini bu işlere harcadığınızın bilincindeyim. Bu akşam da bize verdiğiniz bu güçbirliği için hepinize tek tek teşekkür ediyorum ve iyi bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve Eşi İhsan Tuncalı’nın evsahipliği yaptığı resepsiyona katılanlara Kıbrıs’a has içli köfte ile su böreği ve baklava ikramı yapıldı.