Tuncalı'nın bayram mesajı şöyle:

 

İngiltere Kıbrıs Türk Toplumunun Değerli Mensupları, Sevgili Kardeşlerim, 

 

Mübarek Kurban Bayramımızı Birleşik Krallık’ta siz sevgili kardeşlerimizle birlikte kutlamanın heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramın öncelikle sizlere, Türk ulusuna ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ederim. 

 

Toplumsal yaşamımızda müstesna yeri bulunan Bayramlarımız, mutlulukların, dostlukların paylaşıldığı, anlayış ve dayanışmanın egemen olduğu özel günlerimizdir. Bayramlarımız toplumu birarada tutan önemli yapı taşlarından biridir. Bu önemli günlerde hoşgörülü olmak, doğru davranışlar göstermek, sevgi ve saygıyı yaşamımızdan eksik etmemek gibi, insani değerlerimize sahip çıkmanın güzelliğini manen daha güçlü hissediyoruz. 

 

Birleşik Krallık’ta yaşamlarını sürdüren kardeşlerimizin kendi kültürel değerlerini koruyarak yaptıkları başarılı çalışmalarını ve buradaki toplumsal hayata sağladıkları olumlu katkılarını memnuniyetle takip ediyoruz. Sevgili kardeşlerimiz herzaman olduğu gibi bu mübarek günlerimizde de birbirlerine en üst anlayışı, hoşgörüyü göstererek, farklılıklarını zenginlik olarak kabul edip uzlaşarak toplumsal menfaat ve amaçlar doğrultusunda katkı sağlamaktadırlar. Toplumsal güzel başarılara ulaşmak için çalışan toplumumuzun bireyleri hem birlik ve beraberliklerini koruyarak gelecek nesillere örnek olmakta, hem de kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtarak temsiliyetimize büyük katkı sağlamaktadırlar.

 

Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve bereket dolu günler geçirmelerini temenni eder, mutluluk ve esenlikler dilerim.