MİHRİŞAH SAFA
LONDRA

Londra Excel’de düzenlenen dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı “World Travel Market”’e katılan 
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın çok küçük, ancak nezih ve tüm dünyaya kucak açan, yüreği büyük bir ada olduğu mesajını verdi.

İlk defa büyük bir mekanda ve farklı bir konseptte fuarda yer alan KKTC standini çok beğendiğini ve bir yarışma olsa birinci olacağını vurgulayan Bakan Ataoğlu, Mayıs 2017’de sadece Kuzey Kıbrıs’I her sektörüyle tanıtan, Londra’da düzenlenecek büyük bir fuara hazırlandıklarını açıkladı.

Beraberinde Bakanlık Müsteşarı Doç.Dr.İsmet Esengül ve Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu ile Londra’ya gelen Bakan Fikri Ataoğlu, WTM’I KKTC Londra Temsilcisi 
Zehra Başaran, Turizm Ataşesi Kadir Doruhan ile dolaştı.

Doğu Londra’daki Excel Sergi alanındaki  bu yıl 37’incisi düzenlenen fuar’a 21’inci defa katılan KKTC’nin , dünyanın en büyük 2’inci turizm fuarında yer almasının önemine değinen Bakan ve beraberindekiler,aynı gece Hyatt Regency Churchill Hotel’de düzenlenen davete katıldılar.



HEDEF 3 VE 4’ÜNCÜ NESİL KIBRISLI TÜRKLER

Burada gazetemize özel demeç veren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’lı vatandaşların en fazla yaşadığı yurt dışı ülke Britanya’da, KKTC’nin tanıtımı için çok yönlü çalışma içinde olduklaırnı kaydetti, şu bilgileri verdi;
“Fuara 203 metrekarelik,bugüne kadarki en geniş mekan ile katıldık. Bir yarışma yapsalardı, bizim standımız açık ara birinci seçilirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, sadece denizi, güneşi, kumuyla değil, sağlık turizmiyle, doğasıyla, eğitim, inşaat sektörüyle, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, engellilere ve yaşlılara sağladığı hizmetleriyle de aynı şekilde tatil yapabileceklerini gösteren bir ülke olarak tanıtmak istiyoruz. KKTC dünyaya meydan okuyan bir ülke. Mayıs ayında düzenleyeceğimiz ve sadece bizi tanıtan bu özel fuarda, Kuzey Kıbrıs’ın tüm sektörleriyle yer alacağız. İngiltere’den ülkemize gelen turist sayısının istediğimiz düzeyde olmadığını gördük. Bunu artırabilmek için, ataları, dedeleri Kıbrıs’ta dünyaya gelen, kendileri Britanya’da yaşayan 3’üncü, 4’üncü nesli adamıza çekmeyi hedefliyoruz. Mayıs’ın 4 ve 6’sında düzenleyeceğimiz fuarda onlar için o kadar özel, cazip seyahat planları sunacağız ki, tatil denince akıllarına ilk olarak Kuzey Kıbrıs gelecek. Ayrıca İngiltere’den Charter seferlerini başlatmayı planlıyoruz.

Mayıs ayında eğitim, inşaat, ticaret ve sanayi odalarımız, kültürümüz ile topumuz, tüfeğimizle burada olacağız. Britanya’daki 3’üncü, 4’üncü nesli atalarının, dedelerinin doğduğu, büyüdüğü yerlere getirmek ana hedefimiz. Her gelenden de gelirken bir yabancı aileyi adamıza getirmesini istiyoruz.
Mayıs ayındaki fuarımızda Islington’daki Design Centre’ın 2 bin metrekarelik sergi salonunun her yerinde Kuzey Kıbrıs’tan bir özelliği sergileyeceğiz. Bütün sektörlerimizle burada yer alacağız.
Türkiye’den gelen turist sayısının da yüzde 8.5 gibi çok düşük olduğunu gördük. Geri kalan yüzde 91.5’a adamızı anlatıp, tanıtma amacıyla 10 büyük ilde tanıtım atağına başlıyoruz. Ayrıca 5 değişik ülkeye uçuşa geçme kararı alındı. Diyarbakır, Ordu seferlerinin dışında Eskişehir, Konya ve Trabzon’dan da adaya uçuşlar başlayacak.Almanya, Azerbeycan, İran ve Rusya’da da tanıtımımıza ağırlık vereceğiz. Üniversitelerimizin hastanelerinin de sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bakan olarak katıldığım ilk etkinlikti ve başarılı standımızla gurur duydum.
KKTC çok küçük ancak çok nezih bir adayız, yüreği büyük bir adayız. Bu ada bugün fuarda kendini ispatladı. KKTC’yi seviyoruz ve her vatandaşımızın kendi ayakları üzerinde durması için gerekeni yapacağız. “



Davete, KKTC temsilcisi Zehra Başaran , Konsolos Ülkü Alemdar, Turizm Ataşesi Kadir Doruhan, Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik ile çok sayıda turizm sektöründen işadamı katıldı.

www.eurovizyon.co.uk