LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 7 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlerin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti arasında koalisyonhükümetprotokolü imzalandı 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, hükümeti kurma görevini sandıktan ikinci çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisinin (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'a vermesinin ardından yeni hükümeti kurma çalışmalarında mutabakat sağlandı. CTP Genel Başkanı Erhürman, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Cemal Özyiğit ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meclisinde bir araya geldi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, imza töreninde yaptığı konuşmada, parti meclisinin aldığı kararlar sonrasında hükümet kurma konusunda dört partinin mutabakata vardıklarını söyledi.

Dört parti genel başkanlarının ve komitelerinin çalışmaları sonrası koalisyon hükümetine son halini verdiklerini ifade eden Erhürman, yarın Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Erhürman, hedeflerinin ülkede insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, eşitliği ve halka hak ettiği insan onuruna yakışır kamu hizmetlerini sunmayı temel ilke edinen bir koalisyon ortaya koymak olduğunu belirterek, "Bu sadece dört partinin ülkeyi yönetmesi ile ilgili koalisyon protokolü değil, dört parti ile birlikte halkımızın hiçbir kesimini dışlamadan, hiçbir kesimini ötekileştirmeden dört partiyle ve halkımızla birlikte ülkeyi yönetmesi esası üzerine kurulmuş bir koalisyon protokolüdür." dedi. 

Koalisyon hükümetinin sadece dört parti için değil halkın tamamı için önemli olduğunu düşündüklerine işaret eden Erhürman, "Dört parti olarak kucaklayıcı bir hükümet modeli halkımızın hiçbir kesimini asla dışlamayan, ötekileştirmeyen ve ülkede uzlaşı kültürünü hakim kılan hükümet modelini ortaya koyma kararlılığındayız. Halkımızın tüm kesimlerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.a