2003 yılından beri düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı bugün başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda verdiği brifing öncesi Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli’nin elini öperek tatbikat anısına “harp okulu mezuniyet kılıcı” hediye etti. Kezban Gönyeli burada yaptığı açıklamada, “Birbirinize bağlı olun, hepiniz mutlu olun. Oğlum bu dünyaya veda etti. Sizler her yıl bu tatbikatı düzenleyerek onun anısını yaşatıyorsunuz. Sizleri gördükçe oğlumu hatırlıyorum, sizlerle gurur duyuyorum” dedi. 
 



 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ise konuşmasında, “KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde, her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslar arası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır” dedi. 


Tümgeneral Bozkurt, arama kurtarma tatbikatının 2003 yılından bugüne kadar çeşitli safhalarda 66 kez düzenlendiğini hatırlatarak, arama kurtarma unsurlarının, koordinasyon ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek, arama kurtarma personelini eğitmek, insani yardım harekatı ve iş birliği konularında Türkiye’nin ve KKTC’nin imkan ve kabiliyetlerini denemek olduğunu anlattı. 


KARA VE DENİZDE İCRA EDİLECEK


Şehit Teğmen Caner Gönyeli- 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı’nın kara aşaması bugün akşam saatlerinde Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, deniz aşaması ise 11 Haziran Perşembe günü sabah saatlerinde başlayacak ve Gazimağusa açıklarında icra edilecek.

 

DHA-Dış Haberler - Kuzey Kıbrıs TC -