Gerek “cep takvimi”, gerek “duvar takvimi”, gerek çeşit çeşit saat türleri sadece bizim dünyamızda var. *** Uzaya gidildikten sonra gayet net somutlaştı bu durum. Uzayda sayısı saptanamayacak kadar çok, belki de milyar kere milyar olan güneşin içi

Gerek “cep takvimi”, gerek “duvar takvimi”, gerek çeşit çeşit saat türleri sadece bizim dünyamızda var.
***
Uzaya gidildikten sonra gayet net somutlaştı bu durum. Uzayda sayısı saptanamayacak kadar çok, belki de milyar kere milyar olan güneşin içinden çıkmış trilyonlarca “gezegenden” hiçbirinde ne saat var, ne takvim.
***
İNSAN’ın iftihar edesi geliyor. Taksim’deki saatle de, Haydarpaşa’daki saatle de, Kadıköy’deki saatle de...
Gazete satıcılarındaki 50’ye yakın, belki de aşkın gazete ile dergilerin hepsi de günün tarihini gösteren bir “takvim” niteliğinde...
***
Gerçi bazı karamsar bilginler “İNSANLIĞIN” yavaş yavaş yok olma döneminin geldiğinden söz ediyorlar ama, bendeniz  belki de bilgin olmadığım için çok daha şaşırtıcı şeyler icat edileceğine inanıyorum. Her yeni icat bir başka buluşa “doğum hemşireliği” yapıyor.
***
Zurnayı buldun mu, ağız mızıkasını da buluyorsun. Tıpkı “helâ kapılarının” arkasında yazılan yazılar gibi.
Helâya girmiş birinin kubura doğru çömeldikten sonra, kapının arkasına yazı yazmakta nereden aklına gelir, orasını bendeniz de anlamıyorum, olsun.
***
Ayrıca yazılanlar da birbirinin aynı gibi:
“Bunu yazan Tosun, okuyana kosun”
“Bunu yazan Molla, Tosun kendini kolla”
***
Rahmetli Çelik Gülersoy’un “İstanbul yayınları” arasında böyle bir “Toplama” da vardı galiba.
***
2 gün sonra Pazar, seçimler var.
Yorumcular:
- Seçim yaklaştıkça, kitleler geriliyor, diye yorumluyorlar seçmenlerin durumunu.
***
Sınırlarımızın yakınlarında uçan askeri bir Suriye uçağını, düşürüverdik işte, pilotlarımızı da başarılarından ötürü kutladık.
***
Te öteden beri bizi Arap atlarının erkeğine benzetirler; kime ne zaman çifte atacağımız belli olmazmış.
***
Geçtiğimiz Pazartesi gecesi FB’nin, Antepspor’la maçı vardı. İstanbul yine taşrayı yendi. OGaziantep ki, “eşrafı” her akşam doldurduğu “kadınlı barları”yla ünlüdür.
***
Maçı izlerken bendenizin de aklı takıldı, nasıl oldu da 5 kıtasıyla tüm dünyadaki tv ve radyo yayınlarında futbol yayınlarına ait kanallar, “ajans” yayını da yapan kanalları geçti...
***
Toplumsal değişimler, yayın organlarını da hemen etkiliyor.
***
Salt buraya ait takvimler, yılları eskisi gibi “1” ile değil “2” ile göstermede. “3” ile gösterenine de bin yıl sonra kimbilir kimler rastlayacak?
***
“Uzay”ın da etkisi elbet oluyor, Ay’dan bakılınca, “Mercimek” kadar görünen, bize göre büyük mü büyük Dünya’mız üstünde.
***
Nasıl bizdeki gibi liderler, komutanlar; hiçbir yerde yoksa; bizimki gibi bir “Dünya” da, “Uzay”da dahi yok.
***
Tadını çıkaralım. Acısını zaten kendisi çıkartıyor.