İngiltere’nin başkenti Londra’da, Büyükelçi Ümit Yalçın'ın ev sahipliğinde büyükelçilik ikametgahında yabancı misyon şeflerinin de davetli olduğu bir resepsiyon verildi.

Salı akşamı düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

LONDRA’DA 600 AŞKIN KONUK KATILDI
Londra’da da büyükelçilikte bir resepsiyon düzenlendi. Büyükelçi Ümit Yalçın ve eşi Gül Yalçın’ın ev sahipliğindeki davete, Londra Slh.Kuv. ve Kr. Ataşesi P. Alb. İsmail Candan Aşçı ve eşi Burcu Aşçı ve İngiliz diplomasi, basın ve iş çevreleri ile ülkedeki yabancı misyon temsilcilerinin yanı sıra İngiltere’deki Türk toplumunun temsilcilerinin oluşturduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı. İlginin yoğun olduğu davette, büyükelçi Yalçın ve eşi yabancı ve Türk konuklarını ‘iki grup’ halinde ağırladı.

Büyükelçi Yalçın'ın kutlamaları kabul ettiği törende, Türk mutfağının seçkin lezzetleri ikram edildi.

Resepsiyona, İngiliz diplomasi, basın ve iş çevreleri ile ülkedeki yabancı misyonların temsilcilerinin yanı sıra İngiltere’deki Türk toplumunun temsilcilerinin oluşturduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Londra Konsolosu Buket Kop ve Aslı Erkmen, Hava Ataşesi Hv. Uçk- Bkm Alb. Tamer Tüfekçi, Dnz. Atş. Alb. Ercan Eğmez, çok sayıda büyükelçilik çalışanları, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Aksanoğlu, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Türk kökenli milletvekili aday adayları Gönül Daniels, Isabel Dowsett ve Neva Sadıkoğlu Novaky, İngiltere’de yerleşik Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kıbrıs Türk toplumu temsilcileri ile iş, sanat çevrelerinin katıldığı davette yoğunluk dikkat çekti.