Ramazan Bayramı Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Müslüman toplumun yoğun olarak yaşadığı İngiltere'de de coşkuyla kutlanıyor. Londra ve bazı büyük kentlerde cemaatin yoğun olması nedeniyle bayram namazı birkaç defa kılındı.
İngiltere’nin başkenti Londra ve çevresinde yaşayan Türkler, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camileri doldurdular. Farklı etnik kökene sahip çok sayıda Müslüman da, Türk camilerine geldi. Aziziye Camisi’nde ilk bayram namazı 05. 45’de, ikinci namaz 07.00’de üçüncü namaz ise 08.00’de eda edildi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçsi Abdurrahman Bilgiç, Büyükelçilik Müsteşarı Güçlü Cem Işık, Başkonsolos Çınar Ergin ve Ticaret Başmüşaviri Süleyman Beşli, bayram namazını vatandaşlarla birlikte kıldılar.

Bayram namazı öncesi kürsüye çıkan Aziziye Cami imamı Ramazan Çoban, Ramazan ayı ve orucun faziletleri, kardeşlik, dostluk ve müslüman aleminin dayanışması, yardımlaşması birlik beraberlik içinde bulunması konusunda vaaz etti. Kılınan bayram namazının ardından imam Çoban, bayram namazı hutbesinde, Bayramın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, İslam coğrafyasının huzur ve selametine, insanlığın kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını diledi.