Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) İngiltere’nin Swindon kentinde bir ilki gerçekleştirerek 1001 kitaplık Anadolu Okuma Evi’ni hizmete açtı. Anadolu Okuma Evi’nin açılış kurdelesini Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, YTB’nin Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya ve İskandinav Ülkeleri Koordinatörü (3. Bölge Koordinatörü) Hüseyin Çalışkan ve dernek yöneticileri birlikte kesti. YTB tarafından Birleşik Krallık’ta açılan ilk okuma evine, YTB tarafından 1001 adet kitap kondu.

İLK KİTABI BAŞKONSOLOS ALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında hizmete açılan ‘Anadolu Okuma Evi’, bölgede yaşayan Türk çocuklarına en güzel bayram hediyesi oldu. Anadolu Okuma Evi’nin kütüphanesinde yer alan kitaplar, YTB sistemi üzerinden kitap ödünç alabilecekler.

İlk kitabı ise Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Utku Atahan aldı. Açılışta konuşan YTB’nin Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya ve İskandinav Ülkeleri Koordinatörü (3. Bölge Koordinatörü) Hüseyin Çalışkan, okuma evinin, Birleşik Krallık’taki ilk okuma evi olma özelliği taşımakta olduğunu ifade etti.

VATANDAŞLAR DA KATILDI

Okuma evinin açılışıyla birlikte aynı gün yapılan 23 Nisan kutlamalarına, vatandaşlardan da yoğun katılım oldu. Yaklaşık 250 vatandaşın katıldığı kutlama etkinliğinde çocuklar farklı performansları ile ebeveynlerden büyük alkış aldı.

Wiltshire Türk Derneği, ‘Anadolu Okuma Evi’ açılışı, Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nun sosyal medya sayfalarında da paylaşıldı.

Başkonsolosluğun Facebook ve Twitter sayfalarında yapılan paylaşımlarda, etkinlik fotoğraflarıyla birlikte, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bu yıl Wiltshire Türk Toplum Derneği tarafından hazırlanan program çerçevesinde Swindon’daki çocuklarımızla ve ailelerimizle birlikte yaşadık” ifadelerine yer verildi. (Halil YETKİNLİOĞLU - HÜRRİYET)