Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci kuruluş yıldönümü, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen törende coşkuyla kutlandı.

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci kuruluş yıldönümünde Londra Hyatt Regency Churchill Hotel’de coşkulu bir kutlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet kutlamasına KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Başkonsolos Çınar Ergin, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Silahlı Kuvvetler Ataşesi İsmail Candan Aşcı, Lord Maginnis, Lord Mohamed Sheikh, Lord Qurban Hussein, Barones Meral Hüseyin Ece, Milletvekili Ian Duncan Smith’in de aralarında bulunduğu çok sayıda politikacı, diplomat, işadamı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlardan oluşan 600 konuk katıldı.

KIRMIZI BEYAZ CUMHURİYET PASTASI
Türkiye ve KKTC bayraklarıyla süslü salonda konuklara hitap eden KKTC Londra Büyükelçisi Oya Tuncalı “KKTC çok yaşasın” dedi. Tuncalı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın gönderdiği mesajı da okudu. 
Bakan Özyiğit ise KKTC için böyle kutsal bir günde Londra’da soydaşlarla biraraya gelmekten duyduğu büyük mutluluğu anlattı. 
Kıbrıs’a özgü lezzetlerle konukların ağırlandığı gecede, daha sonra kırmızı beyaz renkli Cumhuriyet Pastası sahneye getirildi. Pasta Bakan Özyiğit, Büyükelçi Ümit Yalçın, Oya Tuncalı, Başkonsolos Çınar Ergin, lord ve belediye başkanlarının ortak katılmıyla alkışlar arasında kesildi.