İngiliz parlamenterleri Enfield mil­letvekili ve Alevi Sekreteryası Başkanı Joan Ryan ve Doncaster Milletvekili Ro­sie Winterton’in ev sahipliği yaptığı top­lantıya çok sayıda köy ve yöre dernek­leri yöneticileri ve Alevi kurumlarından temsilci katıldı. Kurum temsilcilerinin, Alevilerin Türkiye ve Britanya’daki so­runlarını dile getirdiği toplantı salı günü saat 14.00 sularında gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin tek tek ele alı­narak görüşüldüğü toplantıda, Londra ve civarında yaşayan vatandaşların 24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak erken seçimlerde, oy kullanma işlemlerinin Londra’nın batısındaki Hammersmith veya Kensington bölgesinde kurulacak sandıklarda oy kullanılacak olmasının sıkıntı yaşatacağı ifade edildi.

Katılımcılar, sandıkların bu seçimde Batı Londra’ya değil de Türkiye kö­kenli toplumun yoğun yaşadığı Kuzey Londra’da kurulmasının katılım oranını yükselteceğini aksi takdirde engelli, yal­nız anne, yaşlı ve işçilerin oy vermeye gi­demeyeceklerini belirtti. Belediye Mec­lis Üyesi Ali Gül Özbek, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması öngörülen Cumhur­başkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların oy kullanabilmeleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmaları gerektiğini hatırlattı. Özbek, yurt dışı seçmen kü­tüğüne kayıtı bulunmayanların Başkon­solosluğa şahsen kayıt olmaları halinde oy kullanabileceklerini” belirtti.

Alevi Sekreteryası tarafından yapı­lan açıklamada taleplerin rapor halinde Britanya Dışişleri Bakanlığına ve Tür­kiye yetkililerine iletileceği ifade edildi.