Komedi oyuncusu ve tiyatrocu Alper Kul, babalığı öğrenme süre­cinde yaşadıklarını anlattığı tek ki­şilik ‘Alper Yine Hamileyim’ adlı komedi oyunu ile Londralı tiyatro­severleri kahkahaya boğdu.

Londra’nın Edmonton bölge­sindeki Millfield Theatre’de tek kişilik komedi oyunu ‘Alper Yine Hamileyim’i sahneleyen Alper Kul, Londralı tiyatroseverler tarafın­dan büyük ilgi gördü. .

Divaa Events tarafından orga­nize edilen ve 400 kişilik salonun tamamen dolduğu oyunda baba­lığı öğrenme sürecinde yaşadıkla­rını mizahi dille anlatan sanatçıyı gördüğü ilgi memnun etti. İki bö­lüm halinde sunulan oyun bir saat 45 dakikadan fazla sürdü.

Kendisinin yazıp yönettiği ve oynadığı oyunu oğlunun yetişme sürecinde yaşadıklarından mey­dana getirdiğini belirten sanatçı “Gözlemlediğim bu hikayeleri an­latmasam olmazdı. Süreç içeri­sinde eşim tekrar ‘hamile’ kaldı. Bu kez atladığım konuları da ek­leyerek ‘Alper yine Hamileyim’ adı altında yeni bir oyun yazdım. Ge­cedeki atmosfer çok içten ve sı­caktı. Oyuna acaba Türkçemi an­layabilirler mi? çekincesiyle baş­ladım ama gördüm ki Türkçeyi benden daha iyi anlıyorlar. Gayet organik bir bağ oldu. Oyuna baş­ladığınız da izleyiciyle her oyunu beraber oluşturursunuz. Siz bir şey ortaya atarsınız, onlar alır size ‘pas’ verirler ve bir oyun oluşur. Her oyun birbirinden farklı olur, izleyicisiyle birlikte. Güzel bir deyimdi açıkcası. Oyunda gülün­meyen bazı başka yerlere Londra daha çok güldü. Çünkü farklı coğ­rafyalarda oynuyorum ve sürekli oynuyorum. Oyunu 21 Aralıkta Rotterdam’da da sahneleyeceğiz” dedi. Londra’da ilk kez oynadığını ifade eden Alper Kul, burada ol­maktan mutlu olduğunu ve tekrar gelmek istediğini söyledi.