İADD Başkanı Jale Özer, ATA Sanat Kulübü’nün kuruluşunu şöyle değerlendirdi:

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir’ diyen Ulu Önder Atatürk’ün bir milletin ilerlemesi ve gelişmesine dayanak olarak gördüğü sanata verdiği değer, ATA Sanat Kulübü’nün kuruluş felsefesidir. İngiltere’de yetişen çocuk ve gençlerimize kültürel ve sanatsal alanlarda çalışmalar yaparak sanata ilgi duyan, düşünen ve sorgulayan bir gençlik olarak yetişmelerine destek olmayı amaçlıyoruz.”

Alatas Theatre’ın kurucusu, oyuncu ve drama öğretmeni Müslüm Alataş, geçtiğimiz Haziran ayında Londra’da devlet sanatçısı Füsun Demirer tarafından sahneye konulan ‘Mapusluk Zor Sanattır’ oyununda Nazım Hikmet’i canlandırarak büyük bir ilgi çekmişti. Londra’da hafta sonu faaliyet gösteren bir Türk okulunda da drama öğretmenliği yapan Alataş’ın öğrencileri, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 23 Nisan kutlamalarındaki gösterileriyle seyircilere duygulu anlar yaşatmıştı. Alataş’ın drama kursları içerisinde yer alan diksiyon, ses ve nefes eğitimi, temel oyunculuk tekniğinin yanı sıra Türkçe’nin güzel kullanılması ve sahnede özgüvenin sağlanması amaçlanacak.

Bu çalışmaların yanında değerli sanatçı Didem Sadeler, ATA Sanat Kulübü’ne büyük ilgi göstererek resim dersleri konusunda her türlü desteği sunacağını açıkladı. İstek olduğu taktirde fotoğrafçılık kurslarına da başlatılacağını açıklayan ATA Sanat Kulübü, faaliyet detaylarını önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşılacaktır.