İngiltere’nin başkenti Londra’da, Alevi kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Avrupa’nın en büyük ‘Alevi Festivali’nin sekizincisi başladı.

İKİ hafta sürecek festivalin finali her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Haziran’da Hackney Downs Park’ta gerçekleşecek. En az 10 bin kişinin katılımı beklenen bu yılki festivale Niyazi Koyuncu, Töre Anadolu, Grup Zemheri, O Ses Türkiye Finalisti Yener Bulut- Ümit Durak, Londralı sanatçılar Tuğba Özcivan, Emrah Tak, Anatolian Collective ve sürpriz sanatçılar katılacak.

Kuruluşunun 25. yılında İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (İAKM- Cemevi) yeni binasında (dergah), düzenlenen resepsiyonun ilk konuşmasını Ali Dereli Dede gerçekleştirdi. Konukları selamlayarak sözlerine başlayan Dereli Dede, bir bodrum katında bundan 25 yıl önce kurulan cemevinin bugün Avrupa’nın en büyük dergahı olmasının yanı sıra 19 tane yeni cemevine hamilik yapmasının mutluğunun yaşandığını ifade etti.

RESEPSİYONDA SEMAH DÖNDÜLER
Sunuculuğunu Elif Beritan Bulut ve Umut Can Dinçer’in üstlendiği etkinlikte semah hocası Seher Ağbaba, iki deyiş seslendirdi ardından da yönetimindeki semah ekibi, zakirler Ali Arslan ve Davut Ağbaba eşliğinde Necef Deryası ve Nurhak Semahı döndü. 
Daha sonra İAKM- Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm kürsüye çıktı ve cemevinin kısa bir geçmişini anlattı.