Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsünde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Londra'daki Türk öğretmenlerin hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Kurtulmuş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, öğrenmenin ve öğretmenin yaşı olmadığını ifade etti.  

Üniversite hocalığı da yapan Kurtulmuş, öğrencilerinin bir süre sonra önemli mevkilere geldiğini görmenin kendisine verdiği mutluluğa değinerek, "Öğrenmek sadece bilgi değildir. Bilgiyi kuvvetli kılan, bilgiyi insanların hayrına dönüştürebilme becerimizdir. Bunun için de geleneksel olarak bilgimiz yanında iki şey daha vardır; bunlardan birisine irfan, diğerine ise hikmet deriz. Hikmet ve irfanla donanmamış her bilgi aslında zararlıdır. Bu dünyayı yeniden şekillendirecek öğretmenlerimizin, ilim kadar irfana irfan kadar hikmete önem vermek mecburiyeti vardır." diye konuştu.

- "Türkiye zor zamanlardan geçiyor"


Kurtulmuş, Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin maalesef ayağından çekmeye çalışanların çok olduğunu, Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olarak yükselmesini istemeyenlerin çok olduğunu biliyoruz. İşte bugün, Avrupa Parlamentosunda alınan ve siyasi bir sonucu olmayan ama sonuçta Türkiye'ye karşı hasmane algıları gösteren kararın, ne kadar tarafgir bir karar olduğunu hep beraber görüyoruz. Bunları da aşabilmenin yolu, millet olarak kenetlenmek, aynı duygu aynı medeniyet değerleri etrafında bütünleşebilmek. Düşüncelerimiz farklı olur, hayat tarzlarımız farklı olur, o ayrı birşey.

Bizim Türkiye'den başka ülkemiz yok. Suriyeliler Türkiye'ye göçmen olarak geldikleri zaman, bu insanların gelebilecekleri bir Türkiye var dedik. Allah muhafaza, Türkiye böyle bir türbülansın içine girse, 78 milyon vatandaşımızın gidebileceği ikinci bir yer yok; kafaları ve gönülleri çelinmiş ve satılmış olan üç-beş tane satılık dışında. Onlara da birşey demem. Allah onlara da akıl versin, izan versin."

Türkiye'nin daha güçlü hale getirilmesi için eğitimin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, "Türkiye'ye karşı kanaatleri olumsuz olanların, kanaatlerini olumluya çevirmek için ayrıca bir gayret sarfetmemiz gerekiyor. Orada da kilit sorumluluklardan birisi siz değerli eğitimci kardeşlerimize düşüyor." dedi.   


Programın sonunda Kurtulmuş, öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.