İngiliz Times gazetesinin edebiyat ekinde yayınlanan çağrı mektubunda, "23 Haziran'da vereceğiniz oy, sizin kararınız olacak ve vereceğiniz karara saygı göstereceğiz. Ancak kararsızlara yardım etmek gerekirse Birleşik Krallık'ın AB'de yer almasına ne kadar önem verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Birleşik Krallık, lütfen AB'de kal" ifadesi kullanıldı.

Mektuba, Arsenal menajeri Arsene Wenger, Michelin yıldızlı ünlü şef Raymond Blanc, Abba grubunun şarkı yazarı Bjorn Ulvaeus, Fransız aktörler Christopher Lambert ile Clemence Poesy, Alman futbolcu Per Mertesacker ve İtalyan model Isabella Rossellini gibi isimler imza koydu.

Bu arada 23 Haziran Perşembe günü yapılacak AB referandumuna üç hafta kala yapılan kamuoyu yoklamalarının ortalaması, AB'de kalmak isteyenleri 4 puan farkla önde gösteriyor. Şu ana kadar yapılan tüm anketlerin ortalamasına göre yüzde 46 "AB'de kalalım", yüzde 42 ise "AB'den çıkalım" diyor. Yüzde 12'nin ise henüz kararını vermemiş olması dikkati çekiyor. 

"YouGov" araştırma şirketinin yaptığı ankete göre ise, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'da halk AB'de kalmak isterken, başkent Londra dışında İngiltere'nin diğer bölgelerinde yaşayanlar AB'den çıkılmasını istiyor. "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusuna yanıt aranacağı referanduma katılım oranının, sonucu büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.