İngiltere Başbakanı David Cameron, yayınlanan görüntülü mesajında, kutsal ramazan ayında Birleşik Krallık genelindeki camiler ve toplum merkezlerinin kapılarını komşularına açtığını, kilise ve sinagogların da orucunu açan Müslümanlara ibadethanelerinde yer verdiğini hatırlattı.

İftarlar ve toplulukların düzenlediği etkinliklerle halkın bir araya gelmeyi sürdürmesi gerektiğini belirten Cameron, mesajına şöyle devam etti:

"Gururlu, çok milletli, çok inançlı demokraside yaşamamızı kutlayalım. Britanya ve dünyadaki herkesin ramazanı mübarek olsun. Bu ramazanda aklımıza ilk gelenler, hayatları çifte şeytanlar Esed ve DAEŞ tarafından parçalananlar. Sığınmacı kamplarında kalan ve sevdiklerinin yasını tutan tüm aileler, işine ya da okuluna geri dönebilmeyi arzulayanlar, evlerine ne zaman dönebileceklerini merak edenler. Özgeçmişimiz, inancımız ne olursa olsun, akıllarımız bu insanlarda. Uzun dönemli siyasi bir çözüme doğru çalışmayı sürdürürken, Suriye halkını ve bölgeyi desteklemeye devam etmeliyiz. Çünkü biz ülke olarak buyuz. Yüzüstü bırakmayız. Yani bu ramazanda, bu kurbanlara yardım azmimizi yenileyelim." 

- Ana muhalefet lideri Corbyn

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de ramazan mesajında, şunları kaydetti:

"Özgürlük, affetme ve merhamet ayı olan ramazanı kutlayan herkesin ramazanı mübarek olsun. Hepinize barışçıl bir ramazan diliyorum. Britanya'nın Müslüman toplumu, toplumumuzun kumaşına çok büyük katkıda bulunuyor."

Corbyn, Birleşik Krallık genelinde Müslüman toplumun kullandığı binden fazla ibadethane olduğunu hatırlatarak, bunun, genel anlamda ülkedeki toplumun ne kadar çok kültürlü olduğunu ve Müslümanların topluma etkisini yansıttığını bildirdi.

İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri Nicola Sturgeon da "Müslüman toplumumuz, İskoçya'nın zengin ve kendine özgü kimliğinde çok önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple, tüm Müslümanlara teşekkür etmek istiyorum ve mutlu, barışçıl bir ay geçirmenizi diliyorum." dedi.

- İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da, ramazanın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşik Krallık ve dünya genelindeki tüm Müslümanların mübarek ramazanını kutladı.

Birçok Müslümanın bu ramazanı aileleriyle geçireceğini belirten Hammond, ancak yoksulluk ve çatışmaların bazı aileleri birbirinden ayırdığını anımsattı. 

Hammond, "Bu, evlerinden edilmiş, sığınmacı kamplarındaki milyonlarca Suriyeliyi de kapsıyor. Birleşik Krallık, Suriye, Irak ve Yemen'deki çatışmalara çözüm bulmak için yorulma bilmeden hareket ediyor. Barışçıl ve güvenli bir dünya için çalışmaya, yardımımıza ihtiyaç duyanlara destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Londra Belediye Başkanı Han

Geçen ay yapılan belediye seçimlerini kazanan Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, görüntülü mesajında, görevindeki ilk ramazanını geçireceğini hatırlatarak, bu fırsatı, başkent Londra'nın tüm toplumlarını bir araya getirerek değerlendireceğini bildirdi.

Han ayrıca, ramazan dolayısıyla Guardian gazetesinde kaleme aldığı "Ramazanda oruç tutmak kolay olmayacak. En çok özleyeceğim kahve olacak" başlıklı makalesinde, "Ben kendimi Müslüman bir siyasi olarak tanımlamıyorum." ifadesine yer verdi.

Han, ramazan ayında, sinagog, kilise ve camilerde düzenlenecek etkinliklerle ülkedeki toplumlar arasında köprülerin inşa edilmesine öncelik vereceğini kaydetti.