Brent Cross alışveriş merkezi yakınındaki dev işyerinin acilisiniını, Türkiye’nin LondraLondra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Brent Belediye BaşkanıParvez Ahmet, Doğtaş CEO’su Hulusi Avar, Acil Grup / K and A Ventures Genel Başkanı Enis Behar Menda, yatırımcılarŞükrü Açıl, Veyis Açıl, Mehmet Kocakerim birlikte yaptılar.


Üç kat üzerine kurulu dev işyerinin açılışında, ayrıca  Brent Belediyesi Meclis üyeleriBhangwanji Chohan, Red Colwill, Abdi Aden, Arshad Mahmoot, Ketan Sheth, Türkiye’nin Londra Ticaret Müşaviri Süleyman Aytuğ Göksu, Suudi Arabistan’ın Londra’da Ticaret Müşaviri Fawaz Al Ghamdi ile çok sayıda işadamı da hazır bulundu.


Mağazanın açılışında ilk sözü Doğtaş’ın Genel Müdürü Enis Behar Menda  aldı. Genel Müdür, Londra’da kısa sürede beşinci mağazalarını açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Doğtaş’ın Avrupa ve Orta Doğu’daki sayısını artırmayı hedeflediğini kaydetti. 

Doğtaş'ın CEO’su Hulisi Acar, Londra’ya gelmeden önce Orta Doğu ve Avrupa’da yeni mağazalarının açılışını gerçekleştirdiklerini, şimdi de Londra’daki 5’inci şubelerini açmaktan sevinç duyduklarını dile getirerek, atılımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Londra Başkonsolosulu Emirhan Yorulmazlar, Birleşik Krallık’taki Türklerin müteşebbis olduklarını ve hemen hemen her hafta yeni bir işyeri açtıklarını, bundan da mutluluk duyduklarını dile getirerek, Doğtaş’a başarılar diledi. Yatırımcı Türk işadamlarını desteklediklerini kaydetti. 



Brent Belediye Başkanı Parvez Ahmet, belediyesi sınırları içinde çok sayıd
a Türk işyeri bulunduğunu ve Türkiye’nin Londra Başkonsolosu ile ikinci defa benzeri bir açılışta karşılaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti, “Türk mobilyaları oldukça kaliteli ve güzel, ben şahsen çok beğeniyorum. Umarım Brent’de daha fazla işyeri açarsınız. Belediyemiz içinde iş yapmak isteyen yatırımcıları bekliyoruz. Doğtaş’a başarılar dileriz” diye konuştu. 

Daha sonra Doğtaş / Acil Group’un Londra’daki 5’inci mağazası kurdelenin kesilmesi ile resmen açıldı. 1000 metrekare üzerine kurulu, 3 katlı işyerinde, ev döşemesinde kullanılan çeşitli mobilya ve aksesuarlar satışa sunuluyor. Doğtaş’ın Londra’da ilk mağazası Edmonton’da açıldı. Bunu, Harringay, Dalston,  Catford izledi. Mağaza, aralarında Paris, Berlin, Amsterdam, Viyana, Dubai, Riyad, Lefkoşa, Sofya, Kavala, Bakü, Kahire, Cezayir, Aşkabat, Erbil ve Tahran’ın aralarında olduğu topuam yurt dışı 52 işyeri arasında bulunuyor. İşyerinin bu yıl içinde 24 ek şube daha açması planlanıyor. Brent Cross South Shopping Park’ta yer alan mağazanın haftanın hergünü açık olacağı belirtildi.

Mihrisah Safah