İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır ekonomin başında olan George Osborne’un yerine yeni kabinede Maliye Bakanlığı görevine getirilen Hammond, BBC Radyo'ya verdiği röportajda, “Piyasaların güven işaretine ihtiyacı var. Piyasaların ekonomimizi rayında tutabilmek için gereken her şeyi yapacağımızı bilmesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz ekonomisinin yeni bir döneme girdiğini belirten Hammond, ülkenin ekonomisinin AB’den ayrılık kararı ile değişeceğini, “yeni ve farklı bir dizi parametreye” ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

AB’den çıkış kararın piyasalar üzerinde “dondurucu” etkisinin hissedildiği belirten Hammond konuşmasında, “İş dünyasının yatırımları durdu. Çünkü iş dünyası durum değerlendirmesi yapmak, AB ile müzakerelerin nasıl ilerleyeceğini anlamak istiyor.” ifadelerine yer verdi.

İngiltere Maliye Bakanı Hammond bütçede olağanüstü tedbirlerin uygulanmayacağını belirterek, ilerleyen dönemde ekonominin Brexit kararının ardından istikrara kavuşturulmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Hammond, LBC Radyosu’na verdiği röportajda ise, “AB’den çıkış kararımızın bir sonucu olarak ortak pazardan çıkacağız. Asıl soru Avrupa Birliği ile nasıl müzakere edeceğimiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hammond 26 Haziran tarihinde verdiği bir röportajda İngiltere’nin ortak pazardan ayrılmasını etkilerinin “felaket” olacağını söylemişti. 

İngiltere eski Maliye Bakanı Osborne da Brexit kararıyla birlikte ülkenin “fakirleşeceğini”, bütçede yaklaşık 30 milyar sterlin seviyesinde bir kara delik oluşacağını uyarısında bulunmuştu.