AB Komisyonu’nun Brexit Baş­müzakerecisi Michel Barnier, Britanya’nın üyelikten ayrılma­sının ardından yaklaşık iki yıl olacağı tahmin edilen geçiş sü­recine ilişkin taraflar arasında anlaşmazlıklar bulunduğunu, bu nedenle geçiş sürecinin gerçekle­şemeyebileceğini bildirdi.

Barnier, temel gündem mad­delerinin İrlanda, ayrılık anlaş­masının yönetimi ve geçiş süreci olduğunu belirtti.Britanya’nın ta­lebi üzerine ayrılık tarihinin ar­dından geçiş sürecini 27 AB üye­sinin de kabul ettiğini hatırlatan Barnier İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkede halkın büyük bölümünün Bre­xit sürecini anlamadığını ve hüküme­tin amaçları konusunda fikir sahibi olmadığını ortaya koydu.

Independent gazetesinin haberine göre, İngilizlerin Brexit konusunda ka­fası oldukça karışık.

BMG’nin anketine göre, İngilizlerin dörtte üçü Başbakan Theresa May’in AB ile müzakerelerdeki amaçlarını bil­miyor. Özellikle AB’den ayrılma süre­ciyle ilgili en büyük tartışmalardan biri olan ticaret ve göçmenler konusunda İngilizlerin çoğu hükümetin tam ola­rak neyi amaçladığını anlamadıklarını söyledi.

Sonuçlar, Kuzey İrlanda ile sınır sorunu konusunda da büyük bir kafa karışıklığı olduğunu gösteriyor.

Ankete göre katılımcıların yüzde 80’den fazlası, sınır meselesinde na­sıl bir çözüme ulaşıldığını bilmedikle­rini belirtti. Ankete katılanların yüzde 74’ü Başbakan May’in Brexit planları­nın “anlaşılmaz” olduğunu söylerken, Brexit sürecinin açık ve anlaşılır oldu­ğunu belirtenlerin oranı yüzde 17’de kaldı.