Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Londra’da yaptığı açıklamada, "İçinde çok kaliteli çayın içildiği, çok hafif yiyecek konsepti ile bizim yöresel ve yerel mimarımızın ön planda olduğu, çok farklı bir konsepte ‘Çayevleri’ açacağız" dedi.


İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen IFE Uluslararası Gıda Fuarı’na kendi standı ile katılan Çaykur, gıda sektörüne Çaykur ürünlerini tanıtırken, Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’u bir dünya markası yapacak ‘Çayevleri’ açılacağını açıkladı.


ÇAYKUR ‘ÇAYEVLERİ’ İLE DÜNYAYA AÇILACAK


Sütlüoğlu üzerinde birkaç yıldır çalıştıkları ‘Çayevleri’ konseptinin hayata geçirileceğini belirterek, "Çaykur olarak yeni ve henüz paylaşmadığımız bir önemli projemiz ise Çayevleri zinciri olacak. Türkiye ve dünyanın önemli kentlerinde Çayevleri açacağız. İçinde çok kaliteli çayın içildiği, çok hafif yiyecek konsepti ile bizim yöresel ve yerel mimarımızın ön planda olduğu, çok farklı bir konsepte ‘Çayevleri’ açacağız. Bu da inşallah Çaykur’un ve Türkiye’nin yeni bir uluslararası markası olacak, zincir olacak. Hem kültürümüzü buralardan tanıtacağız hem çayımızı ikram edeceğiz. Aynı zamanda çay satış reyonumuz da olacak" dedi.


Özellikle dış ülkelerde Türk çayını bulamayanların Çayevleri’nden temin edebileceklerini hatırlatarak, "Yurtiçi ve yurtdışında Çaykur’un ‘Çayevleri’ni açacağız. Yurtdışında da önemli merkezlerden başlayacağız. Yeni ve güçlü bir zincir marka olacak. Kahvaltı konsepti olacak. Bu çok yeni bir çalışma. Hem içerde, hem dışarda paralel olarak götüreceğiz. Çaykur’un kendi markası olacak ve franchise olacak. Bu da Çaykur’un yeni bir markası olacak. Çayevleri’yle ilgili üç yıldır çalışıyoruz. Her ürün ve hamle için uzun bir altyapı, emek, çalışma var. Başarıyı yakalamak tesadüfi değil, çok uzun araştırma, geliştirme hazırlığı var. Pazarlama stratejileriyle mümkün olabiliyor. Londra ‘Çayevleri’nin ilk açılacağı önemli dış merkezlerden biri olacak" diye konuştu.


İNGİLTERE ÇAYDA ÖNEMLİ BİR PAZAR


İngiltere’nin çayda önemli bir ülke olduğunu ve hem çay üreten ülkelerde, hem de satışta belirleyici olduklarının altını çizen Sütlüoğlu, "İngilizler çay ticaretini ellerinde bulunduruyor denilebilir. O açıdan İngiltere çok önemli. Bizim de İngiltere’ye çaylarımız geliyor ama dolaylı olarak Avrupa üzerinden geliyor. Biz İngiltere’ye direkt bir köprü kurmak istiyoruz. Fuarlara katılıyoruz. Daha önce Birmingham’da gıda fuarına katılmıştık, bu ikinci katıldığımız fuar oluyor Londra. İnşallah bu gelişmelerle bu ülkede daha önemli bir Pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz" diyerek bu ülke pazarını önemsediklerini ifade etti.

 

DHA-Dış Haberler - İngiltere