KONGRE MANİFESTOSU

“Yıllardır iktidarda bulunan AKP zihniyettinin ülkemizi getirdiği şartları ve 2019 da yapılacak olan kritik başkanlık seçimini düşünecek olursak, biz yurt dışında yaşayan T.C. vatandaşlarının, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı için CHP çatısı altında ‘birlik’ olmaktan başka bir seçeneğinin olmadığı inancındayız. Ülkemizi 2019 yılında çok ciddi tehlikeler beklemektedir; ülkemizde rejim değişmekte ve bu değişimin gerici ve otoriter bir değişim olduğu da gün gibi ortadadır. Ülkemizin geleceği, bizlerin, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğidir. Hal böyle iken hiç kimse bizden ne ülkemizin içinde bulunduğu durumu ne de CHP İngiltere Birliği’nin içinde bulunduğu dağınıklığı ve ayrışmışlığı görmezden gelmemizi beklememelidir. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçisi olanların en önemli görevi, böyle kritik günlerde tek yürek olup yılmadan çalışmak ve ülkemize gereken katkıyı sunmaktır. Yaklaşan CHP İngiltere Birliği Genel Kurulu’nda seçilmemiz durumunda tüm vatandaşlarımıza sözümüzdür. Söz veriyorum, yollarımız ilkeli, şeffaf ve dürüst siyasette mutlaka kesişecek. Yollarımızın kesişmesini beklemeyelim, gelin yola beraber çıkalım.

‘Çalışkan ve Güler Yüzlü Örgütlenme’ anlayışımıza bir tuğla da siz koyun lütfen.”

Başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği 10 maddelik çalışma programını katılımcılarla paylaşan Gelirli, ilk 100 günde yapacaklarını sıraladı. Ardından da genel olarak kurumsallaşma ile ilgili atılacak adımları açıkladı.

ELİF GELİRLİ KİMDİR?

Malatya doğumlu olan Elif Gelirli, ilk öğrenimini Malatya’da, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Gelirli, üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Ekonometri bölümünde yaptı. 1991-93 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi masteri yapan Gelirli, 1993 yılı sonunda İngiltere’ye yerleşti.

Londra’da bir Üniversite’de Finans Ekonomisi masteri yapan Gelirli, evli ve iki çocuk annesidir. Ekonomist ve Siyaset Bilimcisi Gelirli, 1999 yılından beri kendi şirketinde yöneticilik yapmaktadır ve Londra’da Türkçe eğitim yapan okullara destek amaçlı faaliyetler yürütmektedir.

-----

       

CHP İngiltere Birliği görevlisi Elif Gelirli, 15 Nisan’da yapılacak kongrede başkanlık adayı olduğu açıkladı

Başkan adayı Elif Gelirli, Wood Green bölgesindeki Capital Restaurant’ta çalışma arkadaşları ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

CHP İngiltere Birliği’nin başkan adaylarından Elif Gelirli, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının CHP çatısı altında birlik olması gerektiğini söyledi.