Türkiye sahnelerinde kendine has tarz oluşturan ender sanatçılardan biri olan Coşkun Sabah, Londra’da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, eğitime destek amacıyla sahne aldı.

‘Sevda Bloom Organizasyonu’ tarafından gerçekleştirilen ve ünlü spiker Ayşegül Bıçkıcı’nın sunduğu konser programı, Cumartesi gecesi Londra’nın Edmonton bölgesindeki Prince and Prencess Banqueting Suite’de gerçekleşti.

Yemekli balo olarak düzenlenen konser programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumnhuriyeti Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, iş dünyası temsilcileri ve seçkin bir kitle katıldı.

Sanatçı Coşkun Sabah konseri öncesi Devrim Baca ve Major Band’ın sahne aldığı konserde, Türk müziği eşliğinde Kıbrıslı dansçı Özgen de danslarıyla göz doldurdu.

Bazı firmaların sponso olarak destek verdiği konserde ünlü sanatçı Coşkun Sabah, sanat hayatınabaşladığı ilk yıllardaki bestelerinin yanısıra, büyük ün yapmış ve halen dillerden düşmeyen eserlerini seslendirdi.

Ünlü müzisyen Eser Ebçin’in eşlik ettiği konserde "Hatıram Olsun", "Anılar", "Aşığım Sana", "Aşk Kitabı", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Sen Bambaşkasın", "Benimsin", "Gel Gelebilirsen", "İsyanlardayım", "Var Mı Böyle Bir Sevda", "Son Buluşmamız" "Bir Pazar Günü", "İşte Bizim Hikayemiz" gibi unutulmayan şarkılarından bir seçki oluşturan Sabah, udu ile davetlilere unutamayacakları bir program yaşattı.

Öğretmenler Günü olması dolayısıyla tüm öğretmenlerin gününü kutlayan sanatçı sahnede, eğitimin her türlü desteği hakettiğini ifade etti.

KONSOLOS ALEMDAR’DAN ÖĞRETMEN ŞİİRİ

Konser programına eşi Şakir Alemdar ve kız kardeşi Deniz Öztürk ile katılan KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar’ın “Biz onlardan öğrendik” şiiri, Ayşegül Bıçkıcı tarafından yorumlandı.

Konser Programına Londra Atatürk Okulları Başkanı Türker Çakıcı ile Dr. Fazıl küçük Türk Okulu’nu temsilen Rıfat Rıfatoğlu da katıldı.

Etkinlikte, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar tarafından Rıfat Rıfatoğlu’na 500 sterlin tutarında yardım çeki takdim edildi.

Yardım programı etkinliği gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan hediye çekilişi ve sponsorluk desteği verenlere teşekkür plaketi takdimi ile son buldu.