Adının açıklanmaması koşuluyla BBC'ye konuşan kaynak, "Bunun üzerine Sajid Javid, Maliye Bakanlığı görevini reddetti. Javid, kendisine saygısı olan hiçbir bakanın bu koşulları kabul etmeyeceğini belirtti" dedi.

BBC Politika Editörü Laura Kuenssberg de Javid'in "tüm danışmanlarını görevden alması koşulunu" reddettiğini ve istifa kararı aldığını aktardı. 

@bbclaurak tarafından yapılan Twitter paylaşımı: Hear that Javid was offerered to stay on as Chancellor on condition he fired all of his advisers - he refused and turned down job

Sajid Javid'in yerine Rishi Sunak Maliye Bakanı olarak atandı.

Daha önce İçişleri Bakanı olan Sajid Javid ise Boris Johnson'ın Temmuz 2019'da Muhazafakar Parti'nin lideri seçilen ve İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson tarafından Maliye Bakanı olarak atanmıştı. 

Muhazafakar Parti'nin genel başkan adayları arasında da olan Javid, Johnson'ın 12 Aralık 2019'daki seçim zaferi sonrası yeniden aynı göreve getirilmişti. 

Bir süredir Javid ile Başbakan Boris Johnson'ın başdanışmanı Dominic Cummings'in arasının açık olduğu yönünde söylentiler vardı. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

Johnson kabinede değişiklikler yaptı

Başbakan Boris Johnson ise bugün kabinesinde bazı değişiklikler yaptı. 

Boris Johnson, Kuzey İrlanda'dan sorumlu bakan Julian Smith, İş Dünyası Bakanı Andrea Leadsom, İskan Bakanı Esther McVey ve Çevre Bakanı Theresa Villiers'i görevden aldı.

Johnson, Hukuk İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Geoffrey Cox'tan da istifa etmesini istedi.