Dizel araç talebi yüzde 23.5 ora­nında düşerken, petrol ile çalışan arabaların satışları yüzde 14.4 ora­nında arttı. Petrol ile çalışan ara­baların satışlarında görülen güçlü artış, dizel araba satışlarında ya­şanan düşüşlerin yarattığı etkiyi dengeleme konusunda başarılı olamadı. SMMT Başkanı Mike Ha­wes, konuyla ilgili şu açıklama­larda bulundu:

 “Yeni araba piyasası aşağıya doğru gitse de dizel talebindeki dü­şüşe rağmen iyi bir seviyede devam ediyor.

“Buna rağmen, tüketiciler, son çıkan arabaların tüm zamanların en temizleri olduğu ve hava kalitesiyle ilgili sorunları çözmede yardımcı ola­bilecekleri konularında tüm şüphe ve endişelerini gidermeli. Zaten bu araç­ların herhangi bir kısıtlamadan muaf tutulmalarının sebebi de bu.”

Bazı ekonomistler de satışların şu­bat ayında düşmesine rağmen olumlu bir görüntü oluşabileceğini söylüyor. Pantheon Macroeconomics’ten Sa­muel Tombs, şubat ayındaki verile­rin yeni alıcı talebinin toparlanmaya başladığını gösterdiğini söyledi.

Tombs, buna rağmen şubat ayının genelde yeni kayıtlar için yılın en dur­gun ikinci ayı olduğunu ve bundan dolayı kesin sonuçlara varılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Samuel Tombs, konuyla ilgili açık­lamalarını şöyle sürdürdü: “Mart ayı, piyasayı test etme açısından oldukça önemli olacak. Yıl içinde kaydı yapı­lan arabaların dörtte biri, plaka de­ğişikliklerinden dolayı mart ayı içe­risinde kaydediliyor.”